Tuotteet ja palvelut yhteen verkkokauppaan – nurmijärveläisinnovaatio hyödyttää niin asiakkaita kuin yrittäjiäkin

Nearby on neljän nurmijärveläisnaisen avaama online-kauppapaikka. Perustajiin kuuluvat mm. Tia Honkanen ja SIrkku Jauhiainen. Mia Lagström

Mia Lagström

Neljän nurmijärveläisyrittäjän Tia Honkasen, Sirkku Jauhiaisen, Viivi Niemen ja Tuula Savolaisen luoma sähköinen kauppapaikka Nearby aloitti toimintansa viime viikolla.

– Meistä jokainen on varmasti joskus etsinyt tietoa paikallisista palveluista ja tuotteista ja toivonut, että olisipa yksi paikka, josta tiedon saisi poimittua helposti ja vaivattomasti. Nyt tämä onnistuu Nearby-verkkokaupan kautta, jossa paikalliset pienyrittäjät voivat kertoa toiminnastaan sekä myydä tuotteitaan ja palveluitaan, Jauhiainen kertoo.

Kauppa on tällä hetkellä suuressa murroksessa. Toisaalta ihmiset haluavat tehdä ympäristöystävällisiä valintoja ja ostaa paikallisia tuotteita ja palveluita. Kiire ajaa heidät kuitenkin suuriin marketteihin ja kansainvälisiin verkkokauppoihin.

– Yksittäisen pienen kivijalkaliikkeen on vaikea kilpailla suuria verkkokauppoja vastaan. Tämä on mahdollista, kun pienet tuottajat ja yrittäjät yhdistävät voimansa, Honkanen sanoo.

Paikallisten yrittäjien yhteinen Nearby-verkkokauppa tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tehdä ostoksia yhdellä postimaksulla useammasta yrityksestä kerralla.

Toistaiseksi kukin yritys lähettää ja postittaa tavarat itse, mutta suunnitelmissa on, että ajan myötä voitaisiin saada noutopisteitä eri puolille Nurmijärveä.

Kun ihmiset alkavat hyödyntää enenevässä määrin pienten tuottajien ja palveluntarjoajien tuotteita, se edesauttaa sekä kivijalkaliikkeiden että palveluiden säilymistä paikkakunnalla. Ostoksia tekevien asiakkaiden lisäksi Nearby-palvelusta hyötyvät myös yrittäjät.

– Ei tarvitse käyttää resursseja markkinointiin ja oman verkkokaupan ylläpitämiseen, voi keskittyä omaan osaamisalueeseen: palveluiden ja tuotteiden tuottamiseen. Ihmiset ovat tänä päivänä kiireisiä, etenkin pienyrittäjät, Jauhiainen sanoo.

Tällä hetkellä Nearby-sivusto on suunnattu nurmijärveläisille yrityksille, mutta suunnitelmissa on, että tulevaisuudessa palvelua tullaan laajentamaan myös muihin kuntiin ja kaupunkeihin.

– Uskomme, että tällaiselle palvelulle on oikeasti kysyntää, sillä verkkokauppa on suuressa nosteessa, Honkanen sanoo.

Nearby-yrityksen ideoinut nelikko on vanhoja työkavereita keskenään. Ammatillista osaamista löytyy niin markkinoinnista, palvelumuotoilusta kuin verkkokaupasta.

– Tämä on meidän intohimomme. Lisäksi on luottamusta ja hyvää draivia viedä asioita eteenpäin, Honkanen sanoo.

Jauhiaisen mukaan Nearby-kauppapaikka on otettu paikallisten yrittäjien keskuudessa vastaan ilolla. Tällä hetkellä palvelusta löytyy muun muassa koru-, kosmetiikka- ja sisustusalan yrittäjiä.

– Mukaan ovat lämpimästi tervetulleita erilaiset kaupat ja palvelujen tarjoajat.

– Tällä hetkellä tärkeää on saada Nearby-sivustolle mahdollisimman monipuolinen valikoima tuotteita ja palveluja, jotta se houkuttelee asiakkaita.

– Kohta on tulossa black friday, isänpäivä ja joulu, joten nyt kannattaa panostaa.

– Toivomme, että mahdollisimman moni nurmijärveläinen yrittäjä lähtee vahvistamaan Nurmijärven vetovoimaa, sanovat Tia Honkanen ja Sirkku Jauhiainen.

Lisätietoja www.nearby.fi.

Nearby

Nearby on neljän nurmijärveläisyrittäjän Tia Honkasen, Sirkku Jauhiaisen, Viivi Niemen ja Tuula Savolaisen luoma sähköinen verkkokauppa osoitteessa www.nearby.fi.

Sivusto kerää alleen nurmijärveläiset yrittäjät, käsityöläiset, pientuottajat ja palveluiden tarjoajat.

Suunnitelmissa on laajentaa ajan myötä myös muihin kuntiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut