Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyn sademäärä ylitti jo tavanomaisen – tulvat eivät vielä uhkaa

Syksy on ollut jopa normaalia sateisempi. Alkusyksyn sadanta on ollut 50–70 prosenttia keskimääräistä runsaampaa, ely-keskus kertoo tiedotteessaan.

Syyskuun sateet jäivät tiedotteen mukaan pääosin maaperään, ja sen vuoksi niiden vaikutus järvien ja jokien vedenkorkeuksiin oli melko vähäinen. Lokakuun aikana vedenpinnat ovat kääntyneet selvempään nousuun, mutta tulvalukemia ei ole kuitenkaan hätyytelty.

Runsaimpien sadepäivien vaikutuksesta vedenpinnat ovat saattaneet jokivesistöissä nousta lyhytaikaisesti puolisen metriä keskimääräisen yläpuolelle, mutta ne ovat kääntyneet sateen mentyä nopeasti laskuun.

Jokivesien virtaamat ovat lähes kaikilla Uudenmaan vesistöalueilla keskimääräisellä tasolla tai hieman ylempänä. Sama tilanne on luonnontilaisten järvien vedenpinnoissa.

Seuraavien kymmenen vuorokauden aikana saadaan ennusteiden mukaan jonkin verran lisää sateita, jolloin järvien vedenpinnat jatkavat lievää nousuaan. Tulvalukemia ei kuitenkaan ely-keskuksen mukaan hätyytellä.