Palojoen Mäntymäen alueen louhinnalle ja murskaukselle haetaan 15 vuoden lupaa

Rudus Oy:n ottoalueen laajeneminen Mäntymäen alueella voi olla vaaraksi luonnontilaiselle norolle. Riikka Laine

Taina Joutsen

Rudus Oy hakee Keski-Uudenmaan ympäristölautakunnalta ympäristö- ja maa-aineslupaa kalliokiviaineksen louhintaan ja irrotetun kiven murskaukseen. Lupaa haetaan Palojoella Hämeenlinnantien varressa sijaitsevaan Mäntymäen toimintapisteeseen. Kyse on olemassa olevasta toiminnasta, jonka luvat ovat päättymässä vuonna 2021.

Ottomäärä, jolle lupaa haetaan, on 2,6 miljoonaa kuutiota 15 vuoden aikana. Vuotuinen ottomäärä lupahakemuksessa on keskimäärin 173 000 kiintokuutiota ja maksimissaan 560 000 kiintokuutiota vuodessa.

Ottamisalueen pinta-ala on 27,2 hehtaaria ja kaivualueen 11,2 hehtaaria. Kiviainesta murskataan keskimäärin 470 000 tonnia vuodessa ja enimmillään 1 500 000 tonnia vuodessa.

Louhinta- ja murskaustoiminta on ympärivuotista, mutta jaksottaista. Kiviainestuotteita valmistetaan varastokasoihin ja varastojen ehtyessä toteutetaan uusi tuotantojakso.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen vireilläolokuulutuksessa kerrotaan, että toiminnan melu- ja pölypäästöjä on seurattu aikaisemman lupakauden aikana. Myös pinta- ja pohjavesiä on tarkkailtu. Kuulutuksessa todetaan, ettei toiminta tarkkailun perusteella ole aiheuttanut merkittäviä muutoksia ympäristöön.

Hakemusasiakirjat ovat nähtävillä Nurmijärven kunnanviraston asiakaspalvelussa (Keskustie 2 B, Nurmijärvi) ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksessa (Hyrylänkatu 8 C, Tuusula) virastojen aukioloaikana 7. marraskuuta asti.

Asiaa koskevat muistutukset ja mielipiteet tulee jättää viimeistään 7. marraskuuta osoitteeseen Keski-Uudenmaan ympäristökeskus/SS PL 60 04301 Tuusula tai s-posti: yaktoimisto@tuusula.fi. Muistutuksissa ja mielipiteissä on ilmoitettava asian diaarinumero TUUDno-2019-645.

Muokattu 17.10. klo 15.30: Jutussa alunperin ollut kohta "Vuotuinen ottomäärä lupahakemuksessa on keskimäärin 173 000 miljoonaa kuutiota ja maksimissaan 560 000 miljoonaa kuutiota vuodessa" on muutettu nykyiseen muotoonsa "Vuotuinen ottomäärä lupahakemuksessa on keskimäärin 173 000 kiintokuutiota ja maksimissaan 560 000 kiintokuutiota vuodessa".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut