Vanhan seurakuntatalon purkuvalitus hylättiin – purkamislupa astuu voimaan

Hallinto-oikes on päättänyt jättää tutkimatta Matti Aaltion valituksen koskien vanhan seurakuntatalon purkamista.

Näin ollen Nurmijärven kunnan Nurmijärven seurakunnalle myöntämä suojellun rakennuksen purkamislupa astuu voimaa.

Hallinto-oikeus perusteli Aaltion valituksen hylkäämistä maakäyttö- ja rakennuslailla, jonka mukaan kunnan päätöksestä saisivat valittaa vain lähialueen asukkaat, sellaiset henkilöt, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin hanke saattaa huomattavasti vaikuttaa, tai sellaiset henkilöt, joiden oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa.

Kukaan muu ei tehnyt kunnan päätöksestä valitusta hallinto-oikeuteen, vaan ainoastaan palojokelainen Aaltio. Hallinto-oikeus ei katsonut minkään edellämainituista kriteereistä täyttyvän entisen kirkkovaltuutetun kohdalla.

Kunnan asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta antoi huhtikuussa seurakunnalle poikkeusluvan suojellun rakennuksen purkamiseen. Päätös oli todella tiukka, ja asian ratkaisi lautakunnan puheenjohtajan ääni.

Seurakunnan on nyt haettava rakennusvalvontaviranomaiselta purkamislupaa kahden vuoden sisällä hallinto-oikeuden päätöksestä.

Nurmijärven seurakunnan kirkkoherra Ari Tuhkanen kommentoi asiaa vain lyhyesti toteamalla, että seurakunta on tyytyväinen hallinto-oikeuden ratkaisuun.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut