Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilupuiston koulussa sisäilmaongelmia – "Mietittävä korjataanko vai tehdäänkö uusi koulu"

Urheilupuiston koulussa Klaukkalassa on ilmennyt sisäilmaongelmia. Tämä selvisi A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n tekemässä sisäilma-, rakenne- ja kosteusteknisessä kuntotutkimuksessa, jossa käytiin läpi koko rakennus.

Tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen kertoo, että toiminta koulussa jatkuu toistaiseksi nykyisellään. Keski-Uudenmaan ympäristökeskus ottaa lokakuun aikana kantaa tilojen käytettävyyteen.

– Tutkimuksen tuloksista pidetään infotilaisuus myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Myöhemmin tullaan myös päättämään tulevista korjaustoimenpiteistä sekä niiden laajuudesta ja ajankohdasta. Tarvittaessa kohteeseen tehdään lisätutkimuksia.

Ville Könönen kertoo, että vuonna 1980 valmistuneessa talossa viimeisin peruskorjaus on toteutettu 2005–2006. Seuraavasta peruskorjauksesta ei ole tehty päätöksiä, mutta Könösen mukaan nyt siihen on varmasti varauduttava.

– Ensi vuoden investointiohjelma voi vielä muuttua. Oletan, että Urheilupuiston koulu nousee keskusteluun luottamushenkilöiden keskuudessa.

– Kun kyseessä on iso koulu, joka on tietyn aikakauden lapsi, niin on myös mietittävä korjataanko vai tehdäänkö uusi koulu. Suuria juttuja joudutaan ratkaisemaan.

Koulurakennuksessa on koettu sisäilman laatuun liittyviä oireita, jonka vuoksi tutkimuksia päätettiin tehdä. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää rakenteiden kuntoa sekä sisäilmaan liitettyjen oireiden aiheuttajaa ja syytä sekä arvioida alustavasti rakenteiden korjaustarvetta.

Merkittävimpänä sisäilman laatua heikentävinä tekijöinä voidaan tutkimuksen mukaan pitää alapohjarakenteisiin muodostuneita kosteusvaurioita, lattiapinnoitteista emittoituvia poikkeavia VOC-yhdisteitä sekä ulkoseinäeristeisiin muodostuneita kosteus- ja mikrobivaurioita.

Urheilupuiston koulussa on noin 350 oppilasta ja opetusta annetaan luokilla 7-9.

Koulussa toimii myös joustavan perusopetuksen luokka ja järjestetään liikuntapainotteista opetusta.