Seitsemän veljeksen vaellusreitin mobiiliopastus käyttöön – avajaiset luvassa lauantaina

Seitsemän veljeksen reitti kulkee Helsingin keskustasta Hyvinkäälle Sveitsinpuistoon. Riitta Ketola

toimitus

Seitsemän veljeksen vaellusreitin mobiiliopastus Nurmijärven, Tuusulan ja Hyvinkään alueilla on valmistunut. Mobiilireitin avajaisia vietetään 12. lokakuuta.

1980-luvulla linjattu reitti on 90 kilometriä pitkä. Se lähtee Helsingin keskustasta Aleksis Kiven patsaalta ja päättyy Hyvinkään Sveitsinpuistoon.

Nurmijärven, Tuusulan ja Hyvinkään yhdistykset ja kunnat ovat panostaneet reitin sisällön luomiseen. Yhteisillä maastokäynneillä valittiin kiinnostavat paikat reitin pysähtymispisteille. Yhdistykset tuottivat kohteisiin tekstejä ja valokuvia.

Mukana talkootyössä ovat olleet muun muassa Hyvinkään ja Nurmijärven Latu ry, Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys, Nurmijärven luonto ry, Liikuntaseura Syke Tuusula ry, Kytäjän, Palojoen, Rajamäen ja Ruotsinkylän kyläyhdistykset sekä Lahela- ja Tuusula-seurat.

Reitin noin 150 kohdepisteessä kerrotaan tietoa alueiden luonnosta, kulttuuriympäristöistä ja palveluista. Reitin varrella on myös tarinoita Aleksis Kivestä ja katkelmia hänen tuotannostaan.

Reitti kulkee lehtomaisten rehevien metsien halki, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti arvokkaissa kulttuuriympäristöissä. Vantaanjoki ja Tuusulanjoki pilkahtelevat useamman kerran reitin varrella.

Reitille pääsee lataamalla Citynomadin Nomadi-sovelluksen. Reitti avautuu katseltavaksi ja ladattavaksi 12. lokakuuta kello 10.

Avajaisten päätapahtuma on Tuusulassa, koska siellä reitti on nyt kunnan toimesta linjattu uudelleen. Myös Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä järjestetään avajaiset. Kaikissa avajaistapahtumissa opastetaan lataamaan mobiilisovellus ja käyttämään sitä maastossa.

Avajaiset Myllykoskella (Siippoontie 769, Nurmijärvi) 12. lokakuuta kello 13–15. Ohjelmassa makkaran paistoa (hanke tarjoaa makkarat sadalle ensimmäiselle) ja reitin opastusta.

Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeen ja mobiilireitin tekemisen on rahoittanut Leader toimintaryhmä Emo ry/Euroopan maaseuturahasto. Hanketta hallinnoi ProAgria Etelä-Suomi ry ja MKN Maisema. Hanke päättyy vuoden lopussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut