Nurmijärven kunta rekrytoi työntekijöitä taidenäyttelyllä – ennen kuulumatonta?

Ilmiöntekijät taidenäyttelyssä nähdään muun muassa viestintäpäällikkö Teemu Siltasen kuva. Nurmijärven kunta

toimitus

Nurmijärven kunta on avannut taidenäyttelyn, jossa se esittelee taiteen kautta omia työntekijöitään. #ilmiöntekijä-näyttely on syksyn aikana esillä kunnan kirjastoissa.

Viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo, että näyttelyssä kuvataan kunnan työntekijöitä ja millaista työnteko kunnassa on. Kuvien lisäksi esillä ovat työntekijöiden tarinat.

– Näyttelyn tavoitteena on tehdä kunnasta helpommin lähestyttävä niin kuntalaisille kuin potentiaalisille työntekijöillekin, Siltanen sanoo.

Näyttely aukeaa Nurmijärven pääkirjastossa perjantaina 11. lokakuuta.

Klaukkalan kirjasto on vuorossa marraskuun alkupuolella ja Rajamäen kirjastossa ilmiöntekijöiden tarinoihin pääsee tutustumaan marraskuun lopussa.

– Kunnissa tehdään päivittäin äärettömän tärkeää työtä meidän kaikkien hyvinvoinnin eteen. #ilmiöntekijä-taidenäyttelyssä kävijät voivat tutustua työntekijöihimme ja kurkistaa, millaisia ihmiset ovat työnsä takana. Samalla teemme kuntaorganisaatiosta helpommin lähestyttävän, Siltanen näkee.

Taidenäyttely liittyy #ilmiöntekijät-viestintäkampanjaan, jonka Nurmijärven kunta toi ilmoille alkuvuodesta. Kampanjassa kunta esittelee viikoittain yhden työntekijänsä somekanavissaan. Tähän mennessä työntekijöiden tarinat ovat tavoittanut sosiaalisessa mediassa noin 225 000 silmäparia ja keränneet yli 18 000 tykkäystä, jakoa, kommenttia tai sydäntä.

Kunta-alalla kamppaillaan yleisesti rekrytointihaasteiden kanssa. Yhtenä kampanjan tavoitteena onkin helpottaa kunnan rekrytointia.

– Rekrytoimme Nurmijärvellä vuosittain satoja ihmisiä, joten tavoitteenamme on tehdä kiinnostavaa työnantajaviestintää. Enpä ole ainakaan kuullut, että kukaan olisi aiemmin rekrytoinut työntekijöitä taidenäyttelyllä, Siltanen sanoo ja jatkaa:

– Kunnassa on 1800 työntekijää ja yli 250 eri nimikettä, kaikkia emme luonnollisestikaan voi esitellä, mutta ilmiöntekijät-kampanja tuo esille niistä osan.

Julkaistut ilmiöntekijä-tarinat ovat luettavissa myös kunnan Facebook- ja Instagram-sivulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.