HOK-Elanto tavoittelee uutta S-markettia vanhan paikalle – suunnitelmat ja aikataulut julki ehkä jo syksyn aikana

S-market siirtyi Klaukkalantien ja Lepsämäntien kulmatontilta kylän eteläpäähän vuonna 2016. Siitä lähtien vanhan S-marketin tilat ovat olleet tyhjillään. Ulla Yliherne

Taina Joutsen

Se, että HOK-Elanto tavoittelee Klaukkalaan uutta S-markettia nyt tyhjillään olevan S-marketin tontille, on varmistunut. Tontti sijaitsee Klaukkalantien ja Lepsämäntien risteyksessä.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen vahvistaa asian. Samalla hän vahvistaa sen, että kyse on nimenomaan S-marketista eikä Prismasta.

Syyskuun loppupuolella Karjalainen kertoi Nurmijärven Uutisille (NU 25.9.19), että HOK-Elanto on valmis kehittämään entisen S-marketin tonttia jatkossakin kauppapaikkana, mutta hän ei voinut vielä silloin kertoa tarkempia yksityiskohtia.

– Hanketta on valmisteltu matalalla profiililla, koska halusimme olla varmoja siitä, että kun tiedotamme asiasta, meillä on varmuus hankkeen toteutumisesta, Karjalainen kertoo.

– Nyt me olemme niin pitkällä, että olemme valmiita tuomaan asian kuntapäätöksentekoon yhdessä Nurmijärven kunnan kanssa, hän jatkaa.

Karjalaisen mukaan hankkeesta on tulossa julkisuuteen lisää tietoa syksyn aikana.

– On hyvin mahdollista, että voimme vielä syksyn aikana julkistaa hankkeen täydet suunnitelmat ja aikataulut, hän lupailee.

Karjalaisen mukaansa HOK-Elanto pyrkii toimimaan uuden S-marketin kanssa mahdollisimman ripeästi, koska kyse on jo pitkään keskeneräisenä olleesta hankkeesta.

Kaupalliset palvelut siirtyivät nyt kyseessä olevalta tontilta pois vuonna 2016. Sitä ennen HOK-Elannolla oli erilaisia suunnitelmia muun muassa Prisman rakentamisesta joko samalle tontille tai Viirinlaaksoon. Ne kaatuivat valitusten vuoksi ja muista syistä.

Nurmijärven kunnassa valmistellaan parhaillaan poikkeamislupaa uutta S-markettia varten.

– Nyt on menossa naapureiden kuuleminen. Ensimmäinen mahdollinen asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan kokous, jossa poikkeamislupa voidaan käsitellä, on 23. lokakuuta, kertoo Nurmijärven kunnan vs. asemakaavapäällikkö Hannes Häkkinen

Poikkeamislupa tarvitaan Häkkisen mukaan tontilla voimassa olevan rakennuskiellon vuoksi.

Vaiheet

Nurmijärveläinen osuuskauppa siirtyi hyvinkääläisen Osuuskauppa Tehon omistukseen 1972. Samalla ryhdyttiin laajentamaan myymälätiloja.

Uusi päivittäistavaroiden valintamyymälä Teho-market rakennettiin entistä kauppaa vastapäätä vuonna 1976.

HOK osti Tehon toiminnan vuonna 1984 ja nimeksi tuli S-market.

Vanha kaupparakennus Klaukkalantien toisella puolella jäi rautatavaroiden myymäläksi. Rautaosasto lopetettiin 1980-luvulla ja rakennus purettiin.

Aiheeseen liittyvää

  1. HOK-Elanto haluaa kehittää Klaukkalan palveluja, mutta vanhat suunnitelmat unohdetaan: "Kaikki suunnittelu lähtee tästä päivästä”
    25.9.2019 6:00
  2. Vihdoin alkaa tapahtua? Vaskomäen kupeeseen tiivistä asunto- ja liikerakentamista
    15.12.2018 6:05
  3. Paloiksi vai ei? Osa ehdokkaista jättäisi Vaskomäen paikalleen, osa louhisi
    30.3.2017 6:05

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut