HOK-Elanto tavoittelee uutta S-markettia vanhan paikalle – suunnitelmat ja aikataulut julki ehkä jo syksyn aikana

S-market siirtyi Klaukkalantien ja Lepsämäntien kulmatontilta kylän eteläpäähän vuonna 2016. Siitä lähtien vanhan S-marketin tilat ovat olleet tyhjillään. Ulla Yliherne

Taina Joutsen

Se, että HOK-Elanto tavoittelee Klaukkalaan uutta S-markettia nyt tyhjillään olevan S-marketin tontille, on varmistunut. Tontti sijaitsee Klaukkalantien ja Lepsämäntien risteyksessä.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen vahvistaa asian. Samalla hän vahvistaa sen, että kyse on nimenomaan S-marketista eikä Prismasta.

Syyskuun loppupuolella Karjalainen kertoi Nurmijärven Uutisille (NU 25.9.19), että HOK-Elanto on valmis kehittämään entisen S-marketin tonttia jatkossakin kauppapaikkana, mutta hän ei voinut vielä silloin kertoa tarkempia yksityiskohtia.

– Hanketta on valmisteltu matalalla profiililla, koska halusimme olla varmoja siitä, että kun tiedotamme asiasta, meillä on varmuus hankkeen toteutumisesta, Karjalainen kertoo.

– Nyt me olemme niin pitkällä, että olemme valmiita tuomaan asian kuntapäätöksentekoon yhdessä Nurmijärven kunnan kanssa, hän jatkaa.

Karjalaisen mukaan hankkeesta on tulossa julkisuuteen lisää tietoa syksyn aikana.

– On hyvin mahdollista, että voimme vielä syksyn aikana julkistaa hankkeen täydet suunnitelmat ja aikataulut, hän lupailee.

Karjalaisen mukaansa HOK-Elanto pyrkii toimimaan uuden S-marketin kanssa mahdollisimman ripeästi, koska kyse on jo pitkään keskeneräisenä olleesta hankkeesta.

Kaupalliset palvelut siirtyivät nyt kyseessä olevalta tontilta pois vuonna 2016. Sitä ennen HOK-Elannolla oli erilaisia suunnitelmia muun muassa Prisman rakentamisesta joko samalle tontille tai Viirinlaaksoon. Ne kaatuivat valitusten vuoksi ja muista syistä.

Nurmijärven kunnassa valmistellaan parhaillaan poikkeamislupaa uutta S-markettia varten.

– Nyt on menossa naapureiden kuuleminen. Ensimmäinen mahdollinen asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan kokous, jossa poikkeamislupa voidaan käsitellä, on 23. lokakuuta, kertoo Nurmijärven kunnan vs. asemakaavapäällikkö Hannes Häkkinen

Poikkeamislupa tarvitaan Häkkisen mukaan tontilla voimassa olevan rakennuskiellon vuoksi.

Vaiheet

Nurmijärveläinen osuuskauppa siirtyi hyvinkääläisen Osuuskauppa Tehon omistukseen 1972. Samalla ryhdyttiin laajentamaan myymälätiloja.

Uusi päivittäistavaroiden valintamyymälä Teho-market rakennettiin entistä kauppaa vastapäätä vuonna 1976.

HOK osti Tehon toiminnan vuonna 1984 ja nimeksi tuli S-market.

Vanha kaupparakennus Klaukkalantien toisella puolella jäi rautatavaroiden myymäläksi. Rautaosasto lopetettiin 1980-luvulla ja rakennus purettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.