Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ongelmia Tornitien päiväkodissa – ympäristökeskus ottaa myöhemmin kantaa tilojen käytettävyyteen

Tornitien päiväkoti Rajamäellä on paljastunut odotettua huonokuntoisemmaksi. Syyskuun alkupuolella valmistunut sisäilma-, rakenne- ja kosteustekninen kuntotutkimus osoittaa, että kohteessa on tehtävä välittömiä toimenpiteitä sisäilman laadun parantamiseksi, kuten ilmanvaihtojärjestelmän puhdistaminen ja säätö.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus ottaa myöhemmin kantaa tilojen käytettävyyteen.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertoo, että toiminta jatkuu tämän hetken tiedon mukaan ennallaan.

– Tarvittaessa tiloihin tehdään lisätutkimuksia. Vanhemmille pidetään tutkimustuloksista infotilaisuus keskiviikkona 23. lokakuuta kello 18, kertoo Hirvonen.

Kunnan investointisuunnitelmassa Tornitien päiväkodille on suunniteltu peruskorjausta, mutta vasta vuosina 2023–2024.

Nyt korjaustoimenpiteistä, niiden laajuudesta ja ajankohdasta päätetään myöhemmin erikseen tehtävän suunnitelman mukaan.

– Keväästä alkaen Tornitien päiväkodissa on tehty sisäilmatutkimuksiin liittyviä mittauksia ja päiväkodin tilanne on ollut esillä kunnan sisäilmatyöryhmässä. Päiväkodin peruskorjausta on käsitelty myös palveluverkkoselvitysten yhteydessä, kertoo Hirvonen.

Hän sanoo, että Rajamäen päivähoitopaikkojen tilanne on tällä hetkellä tiukka ja vapaita paikkoja on vähän.

– Haastavasta tilanteesta huolimatta tulemme turvaamaan lapsille turvallisen päivähoidon.

Tornitien päiväkodissa on nyt hoidossa 60 lasta ja työntekijöitä on 17.

Päiväkoti toimii vuonna 1982 rakennetussa talossa.

A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n tekemän kuntotutkimuksen mukaan merkittävimpänä sisäilman laatuun heikentävästi vaikuttavana tekijänä voidaan pitää ulkoseinäeristeisiin muodostuneita mikrobivaurioita.

Rakennuksen ollessa alipaineinen voivat mikrobit kulkeutua sisäilmaan heikentäen sisäilman laatua.

Tutkimuksissa kävi myös ilmi, että yläpohjan höyrynsulkurakenteet ovat teknisesti toimimattomia ulkoseinä- ja väliseinäliittymissä sekä erilaisten läpivientien kohdilla.

Erilaisten höyrynsulun tiiveyspuutteiden vuoksi liittymien kautta tapahtuu hallitsemattomia ilmavuotoja sisätiloihin päin.

Sisäilman hiilidioksidipitoisuus on yleisesti ottaen hyvällä tasolla.

Rakennuksen alkuperäinen ilmanvaihtolaitteisto on teknisesti vanhentunut ja laitteisto kanavistoineen sisältää runsaasti sisäilman laatua heikentäviä epäpuhtauksia.