Nurmijärven kunta: Circulationin yva-selostus puutteellinen

Taina Joutsen

Circulation Oy:n hanketta koskevassa ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa on Nurmijärven kunnan antaman lausunnon mukaan useita puutteita. Yritys suunnittelee Klaukkalaan Nurmijärven ja Espoon rajalle bioterminaalia sekä hyötymateriaalien käsittely- ja siirtokuormausasemaa.

Uudenmaan ely-keskukselle antamassaan lausunnossa Nurmijärven kunnanhallitus toteaa osan puutteista niin merkittäviksi, ettei arviointiselostuksen perusteella voida tehdä varmoja päätelmiä hankkeen vaikutuksista ja toteuttamiskelpoisuudesta.

Merkittävimpinä puutteina kunta pitää luonnonympäristöön kohdistuvien vaikutusten arvioinnin riittämättömyyttä, melu- ja liikennevaikutusten arvioinnin epäselvää esitystapaa ja puutteellisuutta sekä riittämättömiä perusteita esirakentamisessa käytettävän murskeen määrälle.

Nurmijärven kunta katsoo, että alueen asemakaavoittaminen hankkeen mukaiseen tarkoitukseen ei ole mahdollista Klaukkalan osayleiskaavan perusteella, eikä kunta tule laatimaan alueelle asemakaavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.