OP-ryhmän isoin fuusio toi jättipankin Uudellemaalle – talousalueen vastaus pääkaupunkiseudun kilpailuun

Ensi tiistaina Uudellamaalla on virallisesti uusi pankki, kun OP-ryhmän historian suurin fuusio toteutuu ja OP Uusimaa aloittaa toimintansa.

Fuusio yhdistää Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan Osuuspankit. Mäntsälän Osuuspankissa yhdistymisaikeet tyssäsivät huhtikuun alussa pankin edustajiston tiukassa äänestyksessä.

OP-ryhmän neljänneksi suurin pankki toimii nyt kymmenen kunnan alueella. Konttoreita sillä on yhdeksässä paikassa: Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Karkkilassa, Keravalla, Kirkkonummella, Klaukkalassa, Lohjalla, Nummelassa ja Nurmijärvellä.

Yhdistyvällä pankilla on 156 500 asiakasta ja yli 84 000 omistaja-asiakasta.

Pankin toimitusjohtaja Juhani Rinta-Kartano ja varatoimitusjohtaja Markus Sillanaukee myhäilivät tyytyväisinä ja luottavaisina, sillä isompi pankki tarjoaa paremman puskurin ja kilpailukyvyn pääkaupunkiseudun pankkeihin nähden.

Tavoitteena on talousalueen profiilin nostaminen.

– Tässä on virkeitä kuntia ja erittäin hyvä toimintaympäristö toimia ja kehittää tätä talousaluetta, jotta emme jää pääkaupunkiseudun varjoon, sanoo Rinta-Kartano.

Rinta-Kartanon ja Sillanaukeen mukaan asiakkaat tulevat hyötymään vakavaraisen pankin monipuolisista palveluista. OP Uusimaa tarjoaa pankki-, vahinkovakuutus-, varallisuudenhoito- ja kiinteistövälityspalvelua sekä henkilö- että yritysasiakkaille.

– Kolmasosa henkilöstöstä on helmikuusta lähtien miettinyt sitä, että mikä olisi paras yhteinen toimintatapa. Tähän ollaan panostettu nyt tosi paljon, sanoo Sillanaukee.

Voimavarojen yhdistäminen lisää myös henkilöstön mahdollisuuksia erityisosaamisen kehittämiseen.

Yhdistyneellä Uudenmaan Osuuspankilla on paremmat luotonantomahdollisuudet ja riskinkantokyky.

Pankin toimialueella järjestetään kahdet seuraavat valtakunnalliset Asuntomessut: jo ensi vuonna messut ovat Tuusulassa ja vuonna 2021 Lohjalla.

– Muutenkin toimialueemme on kasvava ja vireä, joten mahdollisuuksia on paljon, he uskovat.

Asiakkaille pankkien yhdistyminen ei aiheuta toimenpiteitä, vaan yhdistyvien pankkien asiakassuhteet jatkuvat entisellään eli kaikki palvelut, kuten tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät ennallaan.

Uudenmaan Osuuspankin asiakasliiketoiminnan määrä on noin 6,6 miljardia euroa, asiakasvarat 3,5 miljardia euroa ja rahoitustoiminta 3,1 miljardia euroa. Omien varojen määrä on 392 miljoonaa euroa. Uudessa pankissa on yhteensä 230 työntekijää ja OP Kodit työllistävät 50 henkilöä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut