Ruokavirasto sallii taas koirien tuonnin Norjan ja Suomen välillä – Kennelliitto: näyttelykielto loppuu maanantaina

Ruokavirasto on päättänyt peruuttaa suosituksensa, jonka mukaan koiria ei tulisi tuoda Norjasta Suomeen eikä koiria viedä Suomesta Norjaan. Suositus on johtunut Norjassa todetustaveriripulista, joka on johtanut useiden koirien kuolemaan.

Suomessa ei vastaavia,tietylle paikkakunnalle tai alueelle keskittyviä koirien sairastapauksia ole todettu. Nyt tapausten määrä on alkanut laskea myös Norjassa. Norjassa keskiviikkoon mennessä tehtyjen taustakyselyiden perusteella sairautta ei pidetä kovin tarttuvana koirasta toiseen. Tutkimuksissa on myös poissuljettu useita tunnettuja taudinaiheuttajia, Ruokavirasto kertoo. Toistaiseksi sairastapauksille ei ole löydetty selvää yksittäistä syytä tai yhdistäviä taustatekijöitä. AlunperinNorjan Kennelliitto päätti 16. syyskuuta keskeyttää kaikki kokeet, kilpailut ja näyttelyt koko maassa.

Suomen Kennelliitto on linjannut jo aiemmin, että Norjassa asuvat koirat eivät voi osallistua liiton alaisiin tapahtumiin Suomessa. Nyt tuo kielto päättyy ensi viikon maanantaina 30. syyskuuta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut