Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkakeskuksen vuokra-asuntoihin toivotaan mahdollisimman paljon autottomia asukkaita, sillä kaikille ei riitä pysäköintipaikkoja

Matkakeskuksen alueelle Klaukkalan Viirinlaaksoon on kuluvan vuoden aikana valmistumassa kerrostalo, johon tulee yhteensä 60 vuokra-asuntoa.

Nurmijärven Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Marjut Joensuu kertoo, että kymmenkerroksiseen taloon tulee yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

– Talon ylimpään kerrokseen tulee saunaosasto ja kerhohuone, jota voi käyttää esimerkiksi perhejuhliin. Sieltä on kivat näkymät.

Rakennustöiden pitäisi valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä, jolloin asukkaat pääsisivät muuttamaan tammikuusta lähtien.

Kohde ei ole vielä yhtiön nettisivuilla esittelyssä, mutta asuntoa voi jo hakea netissä olevalla lomakkeella.

– Varsinainen markkinointi aloitetaan myöhemmin syksyllä, jolloin määritellään myös vuokrataso.

Joensuu toteaa, että taso on varmasti hieman korkeampi kuin muilla Klaukkalan kohteilla.

– Kyseessä on vapaarahoitteinen kohde, jolloin taso tulee olemaan eri kuin ARA-kohteissa.

Kerrostaloasukkaille on varattu 40 pysäköintipaikkaa.

– Aivan kaikille ei parkkipaikkaa ole varattu, mutta toivottavasti mahdollisimman monelle riittää julkinen liikenne, sanoo Marjut Joensuu ja viittaa siihen, että Matkakeskus on aivan talon ulkopuolella.

Ilman autopaikkaa asuntoa hakevien voi olla helpompi saada asunto uudesta kerrostalosta.

– Autoton voi olla etulyöntiasemassa asukasvalinnassa, vinkkaa Joensuu.

Vuokratalon alakertaan on tulossa tilat Matkakeskukselle. Sen lähistöllä on myös liityntäpysäköintipaikkoja, jotka ovat välillä olleet kaikki käytössä.

Liikenneinsinööri Pia Korteniemi Nurmijärven kunnasta kertoo, että kuntaan on tullut muutama palaute Viirinlaakson liityntäpysäköintipaikkojen täyttymisestä.

Hän toteaa, että autopaikat saattavat valitettavasti olla kortilla jatkossakin, sillä matkustajien lisäksi pysäköintialueella saattaa olla muitakin käyttäjiä, koska asuntorakentaminen Matkakeskuksen lähistöllä, Luhtajoentien varrella jatkuu.

– Viirinlaaksossa tullee väliaikaisesti olemaan se tilanne, että siellä on talonrakentajien autoja, asukkaiden autoja ja liityntäpysäköintiä eli autopaikkojen käyttäjiä riittää. Viirinlaakson liityntäpysäköintialuetta tullaan mahdollisuuksien mukaan laajentamaan.

– Luhtajoentien varressa on mahdollista pysäköidä myös kadunvarressa. Kadunvarsipaikkojen aikarajoituksia voidaan tarvittaessa muuttaa, jos ne ovat liian lyhyitä liityntäpysäköintiä ajatellen.

Kunnalla on virallinen liityntäpysäköintialue myös Klaukkalantien varressa entisen S-marketin talon läheisyydessä. Se rakennettiin, kun bussiasema oli vielä Klaukkalantien pohjoispuolella.

– Tällä liityntäpysäköintialueella on nykyisin hyvin tilaaa ja kävelymatkaa uuteen matkakeskukseen on noin yksi kilometri.

– Viirinlaakson asemakaavaa laadittaessa on ajateltu, että Matkakeskuksen läheisyyteen muuttaisi mahdollisimman paljon sellaisia asukkaita, jotka eivät välttämättä tarvitse omaa autoa liikkumiseensa.

– Koska siinä on linja-autoasema ihan vieressä, niin toiveena olisi, että siellä ei asuisi ainakaan paljon ihmisiä, joilla on kaksi autoa, koska alue on parhaiden joukkoliikenneyhteyksien varressa Klaukkalassa, sanoo Korteniemi.