Vaativan laitoshoidon lastensuojeluyksikkö muuttamassa Rajamäen keskustaan

Kuvituskuva. Terhi Marttinen

toimitus

Kiljavan sairaalan yhteydessä toiminut lastensuojelun sijaishuollon yksikkö Kiljavan Majakka on muuttamassa Kiljavalta Rajamäen keskustaan.

Sievi Hyvinvointitilat Oy on rakentamassa yksikölle uudet toimitilat Terveystien ja Puistotien kulmaukseen. Asemakaavassa tontti on kaavoitettu sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi.

Kiljavan Majakan verkkosivujen mukaan yksikkö tarjoaa ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuoltoa 12–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on vaativan laitoshoidon tarve. Yksikkö toimii tällä hetkellä Kiljavan sairaala-alueella pienkerrostalossa ja siellä on 12 asiakaspaikkaa.

Kiljavan Majakkaan sijoitetaan lapsia, joilla on nuoriso- ja/tai neuropsykiatrisia haasteita tai haasteita koulunkäynnin kanssa.

Yksikön yhteydessä toimii Nurmijärven sivistystoimen alainen koulu.

Kiljavan Majakka työllistää kokoaikaisesti 16 henkilöä, lisäksi useita tuntityöntekijöitä. Henkilökunta koostuu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisista, jotka ovat hankkineet lisäkoulutusta mm. nuorten mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Nurmijärven kunnanhallitus päätti tontin osan myymistä maanantaisessa kokouksessaan. Sievi Hyvinvointitilat Oy:n kanssa sovittu tonttikauppa edellyttää kuitenkin vielä tontin uudelleen lohkontaa ja merkintää kiinteistörekisteriin, sillä kokonaisuudessaan tontti on yli 8000 neliötä, mutta Sievi haluaa ostaa siitä vain reilun 3000 neliötä.

3015 neliön tontin hinnaksi sovittiin 120 640 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rotat yleistyneet taajamissa? – Nähty yleisten tilojen ympärillä Rajamäellä ja Klaukkalassa
 2. Lepsämän koulun väistötilat vihdoin valmiina – tuhopoltossa tuhoutuneen koulun uudelleenrakentaminen vielä avoinna
 3. Nurmijärven lukioratkaisu jakaa mielipiteet – osa valtuutetuista epäilee, ettei asiaan saada vielä ratkaisua elokuussa
 4. Rajamäellä mielenosoitus lukion toimipisteen säilyttämisen puolesta – paikalla odotetaan satoja paikallisia
 5. Nurmijärvestä tuli koronavoittaja – kehyskunnat vetävät nyt uusia asukkaita
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 11. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 12. Mielipide: Onko Onnenkimpaleella tulevaisuutta?
 13. Röykän koulun tuntumaan rakentuu uusi kevytväylä – työt haittaavat ajoa koululle ja päiväkodille
 14. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 15. Ali Mirzain seinämaalaukset tuovat väriä uimahallin seinille – nyt näyttely Helsingissä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.