Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hammashoitola palaa Kirkonkylään uusiin tiloihin – Klaukkalan toinen yksikkö tyhjenee pikkuhiljaa

Kunnalliset suun terveydenhoitopalvelut ovat marraskuussa palaamassa Kirkonkylään 2,5 vuoden tauon jälkeen.

Kirkonkylän hammashoitola toimi toukokuuhun 2017 saakka Aleksis Kiven tiellä, mutta se jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi ja palvelut ja työntekijät siirtyivät Klaukkalaan ja Rajamäelle.

Muuton jälkeen virkamiehet olivat jo lakkauttamassa Kirkonkylän kunnallisia hammashoitopalveluita kokonaan, mutta kunnanhallitus teki periaatepäätöksen siitä, että hammashoitolan palvelut halutaan säilyttää myös jatkossa Kirkonkylässä.

Hammashoitolalle etsittiin pitkään sopivia tiloja.

Tämän vuoden maaliskuussa kunnan tekninen lautakunta päätti, että hammashoitola sijoitetaan vuokratiloihin Keskustie 5:een.

Nyt kunnan rakennuttajapäällikkö Katja Peltola kertoo, että uuden kohteen suunnittelu on käynnissä ja rakennuslupa haussa.

– Kohteeseen tulee viisi hoitohuonetta ja muut toimintaa tukevat tilat. Suunnittelu ja rakentaminen pyritään saamaan valmiiksi niin, että käyttäjät pääsevät muuttamaan tiloihin marraskuun lopussa, Peltola kertoo.

Keusoten ylihammaslääkärin Antti Koskenrannan mukaan uudessa hammashoitolassa tullaan tarjoamaan terveyskeskuksen hammashoidon palveluita.

– Täysin lopullista kuvaa palveluista ei ole. Auki on esimerkiksi miten ja missä oikomishoito ja vaativammat poistot hoidetaan, Koskenranta kertoo.

Vielä marraskuuhun asti kaikki Nurmijärven kunnalliset suun terveydenhuollonpalvelut toimivat Rajamäen terveyskeskuksen yhteydessä ja Klaukkalassa Gunnarintien yksikössä sekä terveysaseman yhteydessä.

Kirkonkylän hammashoitolan muutto vaikutti 2,5 vuotta sitten myös näihin yksiköihin, kun muuton vuoksi Rajamäkeen tehtiin kaksi hoitohuonetta vapaana oleviin huoneisiin ja Klaukkalaan yksi hoitohuone lisää terveysasemalla oleviin tiloihin. Samalla yksiköissä ruvettiin tekemään myös iltavuoroa ja asiakkaille voitiin tarjota ilta-aikoja.

Koskenranta kertoo, että myös marraskuinen muutto tulee näkymään Klaukkalan suun terveydenhoitopalveluissa, sillä muutto tulee näkymään Klaukkalan suun terveydenhuollon palveluissa, koska hoitohuoneiden avaaminen Kirkonkylällä vähentää saman määrän huonekapasiteettia Klaukkalassa.

Sen sijaan ilta-aikoihin ei nyt tule muutosta, vaan niitä on tarkoitus tarjota jatkossa jokaisessa taajamassa, myös Kirkonkylässä.

– Vaikutusta on muuton aikana ainakin Gunnarintien yksikössä hoidon saatavuuteen, koska hoitohuoneita on hetkellisesti käytössä normaalia vähemmän.

– Muuton jälkeen meillä on tarkoituksena saada muutettua loput Gunnarintien hoitoyksiköt terveyskeskuksen yhteyteen Vaskomäentielle. Muutto Vaskomäentielle tapahtuu aikaisintaan ensi vuoden aikana.