Hammashoitola palaa Kirkonkylään uusiin tiloihin – Klaukkalan toinen yksikkö tyhjenee pikkuhiljaa

Kirjoittajan mukaan Helsingissä saa hammashoidon laskun eriteltynä, Vantaalla ei. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Riikka Laine

Kunnalliset suun terveydenhoitopalvelut ovat marraskuussa palaamassa Kirkonkylään 2,5 vuoden tauon jälkeen.

Kirkonkylän hammashoitola toimi toukokuuhun 2017 saakka Aleksis Kiven tiellä, mutta se jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi ja palvelut ja työntekijät siirtyivät Klaukkalaan ja Rajamäelle.

Muuton jälkeen virkamiehet olivat jo lakkauttamassa Kirkonkylän kunnallisia hammashoitopalveluita kokonaan, mutta kunnanhallitus teki periaatepäätöksen siitä, että hammashoitolan palvelut halutaan säilyttää myös jatkossa Kirkonkylässä.

Hammashoitolalle etsittiin pitkään sopivia tiloja.

Tämän vuoden maaliskuussa kunnan tekninen lautakunta päätti, että hammashoitola sijoitetaan vuokratiloihin Keskustie 5:een.

Nyt kunnan rakennuttajapäällikkö Katja Peltola kertoo, että uuden kohteen suunnittelu on käynnissä ja rakennuslupa haussa.

– Kohteeseen tulee viisi hoitohuonetta ja muut toimintaa tukevat tilat. Suunnittelu ja rakentaminen pyritään saamaan valmiiksi niin, että käyttäjät pääsevät muuttamaan tiloihin marraskuun lopussa, Peltola kertoo.

Keusoten ylihammaslääkärin Antti Koskenrannan mukaan uudessa hammashoitolassa tullaan tarjoamaan terveyskeskuksen hammashoidon palveluita.

– Täysin lopullista kuvaa palveluista ei ole. Auki on esimerkiksi miten ja missä oikomishoito ja vaativammat poistot hoidetaan, Koskenranta kertoo.

Vielä marraskuuhun asti kaikki Nurmijärven kunnalliset suun terveydenhuollonpalvelut toimivat Rajamäen terveyskeskuksen yhteydessä ja Klaukkalassa Gunnarintien yksikössä sekä terveysaseman yhteydessä.

Kirkonkylän hammashoitolan muutto vaikutti 2,5 vuotta sitten myös näihin yksiköihin, kun muuton vuoksi Rajamäkeen tehtiin kaksi hoitohuonetta vapaana oleviin huoneisiin ja Klaukkalaan yksi hoitohuone lisää terveysasemalla oleviin tiloihin. Samalla yksiköissä ruvettiin tekemään myös iltavuoroa ja asiakkaille voitiin tarjota ilta-aikoja.

Koskenranta kertoo, että myös marraskuinen muutto tulee näkymään Klaukkalan suun terveydenhoitopalveluissa, sillä muutto tulee näkymään Klaukkalan suun terveydenhuollon palveluissa, koska hoitohuoneiden avaaminen Kirkonkylällä vähentää saman määrän huonekapasiteettia Klaukkalassa.

Sen sijaan ilta-aikoihin ei nyt tule muutosta, vaan niitä on tarkoitus tarjota jatkossa jokaisessa taajamassa, myös Kirkonkylässä.

– Vaikutusta on muuton aikana ainakin Gunnarintien yksikössä hoidon saatavuuteen, koska hoitohuoneita on hetkellisesti käytössä normaalia vähemmän.

– Muuton jälkeen meillä on tarkoituksena saada muutettua loput Gunnarintien hoitoyksiköt terveyskeskuksen yhteyteen Vaskomäentielle. Muutto Vaskomäentielle tapahtuu aikaisintaan ensi vuoden aikana.

Hammashoitolan kohtalosta väännettiin pitkään

Kunnan virkamiehet esittivät marraskuussa 2017, että Kirkonkylän hammashoitola lakkautettaisiin kokonaan.

Va. sosiaali- ja terveysjohtaja Ilpo Salminen perusteli ehdotusta sillä, että Rajamäen ja Klaukkalan tilat ovat asianmukaiset. Salmisen mukaan Kirkonkylän hammashoitolan ylläpitäminen tarkoittaisi sitä, että hammashoitoloiden tiloissa olisi vajaakäyttöä.

Salmisen mukaan myös pienempi palveluverkko olisi helpottanut myös välinehuoltoa ja töiden organisointia.

Päättäjät eivät kuitenkaan olleet samoilla linjoilla virkamiesten kanssa, vaan kunnanhallitus päätti keväällä 2018, että hammashoidon palvelut halutaan säilyttää jatkossakin Kirkonkylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

  1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
  2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
  3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
  4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
  5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
  6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
  7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
  8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
  9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
  10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
  11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
  12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
  13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
  14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
  15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.