Hovioikeus muutti liiketilan vuokrariitapäätöksen

Kuvituskuva. ESM arkisto

Riitta Ketola

Hovioikeudessa oli käsittelyssä liikehuoneistoon liittyvä riita Nurmijärvellä. Hovioikeus muutti Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksen.

Ravintolayrittäjä oli irtisanonut vuokrasopimuksen vuonna 2016. Yrittäjä vaati käräjäoikeudessa vuokranantajaa palauttamaan yli 7 000 euron vuokravakuuden sekä korvaamaan oikeudenkäyntikulut. Vuokravakuutta ei oltu palautettu sillä perusteella, että huoneistoa ei oltu palautettu sopimuksen edellyttämässä kunnossa.

Vuokrauksesta vastannut kiinteistöosakeyhtiö teki vastakanteen ja vaati käräjäoikeudessa ravintolayrittäjältä muun muassa vahingonkorvausta yli 27 600 euroa. Perusteena oli muun muassa se, että laitteita ja tarvikkeita oli muuton yhteydessä poistettu tavalla, joka oli aiheuttanut vaurioita ja tuhottu kiinteistöosakeyhtiön omaisuutta. Saamatta jääneen vuokran osuudeksi yhtiö laski 18 000 euroa. Perusteena oli, että seuraavalta vuokralaiselta ei voitu periä käypää vuokraa tilojen huonon kunnon vuoksi.

Käräjäoikeuden ratkaisu oli se, että vuokralaisena ollut ravintolayritys joutuu maksamaan korvauksia yli 4 000 euroa, eikä saa takaisin yli 7 000 euron vuokravakuutta. Maksettavaksi määrättiin myös puolet vuokranantajan oikeudenkäyntikuluista.

Ravintolayrittäjä valitti asiasta Helsingin hovioikeuteen. Se hylkäsi kiinteistöosakeyhtiön vastakanteen ja vapautti ravintolayrittäjän vahingonkorvausmaksuista sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta. Kiinteistöosakeyhtiö velvoittettiin palauttamaan vuokravakuus ravintolayrittäjälle sekä maksamaan sen lähes 15 000 euron oikeudenkäyntikulut käräjä- ja hovioikeudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.