Muistiviikolla ohjelmaa Klaukkalassa ja Kirkonkylässä – saat tietoa muistisairauksista ja niiden ehkäisystä

Muistipeli on yksi kikka harjoittaa muistia, mutta muistiin ja muistisairauksiin liittyy paljon muutakin. Siitä on tarjolla lisätietoa Nurmijärvellä niin Klaukkalassa kuin Kirkonkylässäkin. Arkisto/ Johanna Halava

Riitta Ketola

Alkavalla viikolla (38) vietetään valtakunnallista Muistiviikkoa. Ohjelmaa on tarjolla myös Klaukkalassa ja Kirkonkylässä.

Muistiliitto haastaa kaikki tekemään viikon aikana muistiystävällisiä tekoja ja tulemaan mukaan, vaikka muistikummeiksi.

– Kannustamme viikon aikana kaikkia tekemään pieniä ja suuria muistiystävällisiä tekoja arjessaan. Näitä voivat olla esimerkiksi vapaahetken tarjoaminen omaishoitajalle, käynti yhteisökodissa ulkoiluseurana tai muistiystävällisen kielen käyttäminen.

Viikko ajoittuu aina Maailman Alzheimer-päivän yhteyteen. Tänä vuonna päivää vietetään 21.9.

Muistiluotsit ovat Muistiliiton jäsenyhdistysten ylläpitämiä maakunnallisia asiantuntija- ja tukikeskuksia, jotka tarjoavat apua ja tukea muistisairaille ja heidän läheisilleen. Muistiluotsit toimivat 18 maakunnassa muodostaen näin koko maan kattavan verkoston.

Uudenmaan Muistiluotsin toiminta Uudellamaalla kattaa Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Kirkkonummen, Raaseporin, Siuntion, Inkoon, Hangon, Järvenpään, Keravan, Tuusulan ja Nurmijärven.

Uudenmaan Muistiluotsin toiminta on suunnattu muistisairaille ihmisille ja heidän läheisilleen sekä kaikille muististaan ja muistin huoltamisesta kiinnostuneille. Lisäksi koulutetaan vapaaehtoisia.

Muistiviikolla tiistaina 17.9. klo 11-13 on Muistiviikon infopöytä Klaukkalan kirjastossa (Kuonomäentie 2). Mahdollisuus saada tietoa Uudenmaan Muistiluotsin sekä Keski-Uudenmaan Muistiyhdistyksen toiminnasta. Paikalla Uudenmaan Muistiluotsin muistiohjaajat.

Vastaavanlainen tilaisuus on torstaina 19.9. klo 10-12 Nurmijärven kirkonkylän kirjastossa (Punamullantie 1).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.