Palveluverkon tulevaisuus esillä – yleisötilaisuudessa mahdollisuus kertoa mielipiteitä

Kunta tarkastelee nyt muun muassa varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluiden tulevaisuutta. Riitta Ketola

Riikka Laine

Kiinnostaako sinua tietää, miksi Nurmijärven kunta tarvitsee palveluverkkosuunnitelman? Tai haluatko tietoa siitä, kuinka palveluverkkoselvitys etenee syksyn aikana?

Nurmijärveläisillä on ensi viikolla mahdollisuus saada tietoa kunnan palveluverkkoselvityksen etenemisestä, kun kunta järjestää palveluverkkoselvityksen ensimmäisen yleisötilaisuuden keskiviikkona 18.9. Ensimmmäisessä tilaisuudessa kerrotaan, miksi palveluverkkoselvitys tarvitaan, selvitystyön aikataulusta ja toteutustavasta sekä nykyisten kiinteistöjen tilannekartoituksen aikataulusta.

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona klo 18–20 Kirkonkylässä Nurmijärven valtuustosalissa.

Kunnan mukaan tilaisuudessa käydään läpi palveluverkon nykytilaa ja tulevaisuuden vaihtoehtojen arviointiperusteita.

Tilaisuuden avaa kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Sen jälkeen tekninen johtaja Jouko Lehtonen ja tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen kertovat omassa puheenvuorossaan, miksi Nurmijärvellä tarvitaan palveluverkkoselvitys.

– Kunnan talouden tasapainossa sälyttämisen vuoksi on tarpeellista arvioida, mitä palveluita tuotetaan ja missä. Palveluverkossa arvioidaan palveluiden tuotantokustannukset ja kustannustehokkuus huomioiden kuntatalous. Palveluverkkosuunnitelma auttaa investointiohjelman laatimisessa, Lehtonen kertoo.

Kunnan teknisen puolen jälkeen puheenvuoron tilaisuudessa saa palveluverkkoselvitystä tekevän konsulttiyhtiö FCG:n johtava konsultti Esko Korhonen. Hän kertoo palveluverkkoselvityksen toteutuksesta ja esittelee kunnan kiinteistöjen tilannekatsauksen.

Sen jälkeen FCG:n johtava konsultti Raila Oksanen kertoo palvelujen nykytilasta, palveluverkkoennusteesta ja vaihtoehtojen perusteista.

– Vaihtoehtojen laatiminen on vasta alussa, ja ne laatii konsulttiyhtiö, Lehtonen kertoo.

Tilaisuuden päätteeksi kuntalaisilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä viranhaltijoille ja konsulteille sekä keskustella aiheesta.

Lopuksi tekninen johtaja Jouko Lehtonen kertoo, miten palveluverkkotyö etenee tästä eteenpäin.

– Tilaisuuteen kannattaa osallistua. Mielipiteet palveluverkkoselvityksestä kuunnellaan, Lehtonen lupaa.

Palveluverkkoselvitys

Kunnan on tarkoituksena päivittää vuonna 2013 laadittu palveluverkkosuunnitelma ja vuonna 2016 laadittu palveluverkkoselvitys vielä tänä vuonna.

Palveluverkkoselvityksen keskeinen sisältö on kunnan toteuttamien palveluiden nykytilan selvitys sekä kiinteistöomaisuuden ja kiinteistöissä tapahtuvien ydintoimintojen nykytilanteen selvitys.

Sen perusteella voidaan suunnitella tulevaisuuden palveluiden sijoittumista, mitoitusta ja investointitarpeita.

Päivityksessä huomioidaan toimintaympäristön muutokset, kunnan kehittyminen, olemassa olevien kiinteistöjen kunto ja kunnan taloudellinen tilanne.

Tarkasteltavia palveluita ovat kunnan ydinpalvelut kuten varhaiskasvatus-, nuoriso-, koulutus-, kirjasto-, ja vapaa-aika-, hallinto-, tekniset ja ympäristöpalvelut sekä tukipalvelut kuten varasto- ja varikkopalvelut. Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän (Keusote) palveluverkkoa ei tarkastella tässä yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 2. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 3. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 4. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 5. Lasten ja nuorten Märkiön yöleirit perutaan – "Sydän murtuu lasten puolesta"
 6. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 7. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 8. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 9. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 10. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 11. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 12. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 13. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 14. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään
 15. Evan tutkimus: Enemmistön mielestä talouskriisi on yhtä tärkeä torjua kuin koronaviruksen leviäminenkin – Yrittäjät halukkaimpia tinkimään omista eduista yhteiseksi hyväksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.