Mitä ikinä se vaatiikaan – Tony Selenius ei antanut periksi pahoinpitelystä saamansa aivovamman vuoksi

Kauppatieteiden maisteri, kasvupalvelu Kodinplaza.fi:n toimitusjohtaja Tony Selenius, 29, sai syksyllä 2017 jalkapallokentällä tapahtuneen pahoinpitelyn seurauksena keskivaikean aivovamman. Lääkäri piti Nurmijärveltä kotoisiin olevaa Seleniusta työkyvyttömänä.

Pahoinpitelyä seurannut puolivuotiskausi oli synkkää aikaa ja luovuttaminen kävi Seleniuksen mielessä lähes joka päivä. Hän kuitenkin kääri hihat ja palasi tekemään töitä.

– Ajattelin, että aivovamma on kipujakso, jonka yli pitää vain päästä. Myös vahva visio tulevaisuudesta ja lähipiiri auttoivat jaksamaan vaikeimpina päivinä, hän kertoo.

Ennen pahoinpitelyä ja aivovammadiagnoosia Selenius oli toiminut yrittäjänä kolme vuotta.

– Minulla on ollut nuoresta asti korkea standardi kaikessa mitä teen. Tiesin jo vuonna 2012, että haluan yrittäjäksi, eikä aivovamma muuttanut sitä, mutta aiheutti kyllä valtavasti lisää työtä. Ei minulle tullut mitään ahaa-elämystä siitä, että kävin lähellä kuolemaa. Olen kuitenkin kiitollinen, että saan elää.

Seleniuksen työskentelyyn ja jaksamiseen aivovamma on vaikuttanut aivan konkreettisesti. Heti pahoinpitelyn jälkeen hän esimerkiksi siirtyi työskentelemään kotitoimistossa.

Aivovammasta seurasi myös rasituksensietokyvyn heikkeneminen.

– Jos ennen pystyin tekemään viisi asiaa päivässä, niin nyt pystyin tekemään kolme tai neljä. Paukut loppuivat aivovamman takia entistä nopeammin.

Mies kertoo olleensa aina hyvä priorisoimaan, mutta aivovamman myötä sen merkitys on entisestään korostunut. Kaikenlaisen ”puristamisen” hän on joutunut lopettamaan.

– Jos olen juossut viisi kilometriä ja ajatellut aiemmin, että puristan ja juoksen vielä kaksi lisää, niin nyt se ei enää käy. Kun kyseessä on aivovamma, niin se jakaa tiedon ylhäältä alaspäin kehossa ja kertoo, että nyt et juokse enää metriäkään. Sitten kävelet kotiin.

Selenius kuitenkin huomauttaa, että rasituksensietokyky paranee joka päivä.

Pahoinpitely soviteltiin oikeudessa rahalla. Tekijälle oli hyvin tärkeää, ettei hän saa merkintää rikosrekisteriin. Samalla oli sopiva hetki anteeksiannolle.

– Sanoin pahoinpitelijälleni oikeudenkäynnin jälkeen, että toivon hänelle kaikkea hyvää ja toivon, että hän pääsee elämässään eteenpäin. Siinä hetkessä annoin anteeksiannon tulla itseeni.

Aivovamman tai muun vaikean sairauden kanssa kamppailevalle Seleniuksella on muutama neuvo.

– Selvitä ensin, mitä voit itse tehdä asialle. Sen jälkeen tee mitä ikinä vaatiikin, että voit parantua ja ole kärsivällinen. Koskaan ei kannata luovuttaa tai luopua toivosta.

Selenius on itse saanut voimaa toisten tarinoista, ja se motivoi häntä myös kertomaan omansa.

Selenius haluaa kannustaa ihmisiä myös voittamaan epäonnistumisen pelkonsa. Hän suorastaan kannustaa epäonnistumaan.

Selenius on huomannut, että joillakin voi nousta ihokarvat pystyyn, kun puhutaan saavuttamisesta ja menestyksestä.

– Mutta minä väitän, että kenellekään ihmiselle ei ole tullut huono olo siitä, että on asettanut tavoitteen, lähtenyt tavoittelemaan sitä, saavuttanut sen ja menestynyt.

Hetkessä tavoitteita ja menestymistä ei kuitenkaan saavuteta. Niiden eteen on tehtävä paljon töitä ja edettävä askel kerrallaan.

Seleniuksen päätyö ja tavoite ovat tällä hetkellä Kodinplaza.fin kehittäminen ja kasvattaminen. Kyseessä on tarjouspyyntöpalvelu, jonka tavoitteena on tuoda yhteen erilaisia kotiin ja kiinteistöihin liittyviä palveluita tarvitsevat ihmiset sekä niitä tarjoavat yritykset.

Kesäkuussa 2017 perustetulla palvelulla on jo yli 3 500 yrityskäyttäjää, ja se kattaa käytännössä koko Suomen.

– Tavoitteemme on tuoda kodin ja kiinteistön palveluiden ostamiseen läpinäkyvyyttä ja helpottaa yritysten vertailua.

Kuka

29-vuotias, kotoisin Nurmijärveltä.

Yrittäjä ja osakas yrityksissä Zental, Boom Solutions ja Kodinplaza. Mukana myös Smart Financial Investment -sijoitusyhtiössä.

Esikuvia bisnesjohtaja ja useita maailman merkkihenkilöitä valmentanut Tony Robbins ja yritysvalmentaja Grant Cardone.

Perheeseen kuuluu kosovolaistaustainen puoliso.

Motto: Mitä ikinä se vaatiikaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut