Liikuntapaikkojen säästöehdotukset eivät menneet läpi – luistelukentistä ja tykkilumiladusta ei haluttu luopua

Päättäjät eivät halunneet karsia Kiljavan tykkilumiladun tekemisestä. Kuvituskuva. Riitta Ketola

Riikka Laine

Nurmijärven kunta tulee karsimaan mittavasti toimintakulujaan ensi vuonna.

Säästölinja johtuu kunnan huonosta taloustilanteesta ja valtuuston lanseeraaman Nuuka-ohjelman käyttöönotosta.

Teknisellä toimialalla säästöjä ollaan hakemassa mm. yksityisteiden kunnossapidon vähentämisestä 50 000 euroa, katuvalojen kesänaikaisista sammutuksista 20 000 euroa, katujen hiekanpoistotöistä ja roskakorien tyhjennyksistä 30 000 euroa ja viheralueiden laatutasosta ja reuna-alueiden hoitamisen vähentämisestä 25 000 euroa.

Tekninen lautakunta ei kuitenkaan suostunut karsimaan kuluja liikuntamahdollisuuksista samaan malliin, kuin teknisen toimen virkamiehet esittivät

Virkamiehet ehdottivat, että lämmitettävä tekonurmi pidettäisiin suljettuna tammi-helmikuussa (säästöä 20 000 euroa), jätettäisiin tykkilumilatu ensi talvena tekemättä (säästöä 10 000 euroa), jätettäisiin yli puolet (14 kpl) kunnan luistelukentistä jäädyttämättä talvella (säästöä 21 000) ja alennettaisiin urheilukenttien ja pallokenttien laatutasoa (säästöä 23 000 euroa).

Poliitikoista Janne Taipale (kok.) esitti Kalevi Laineen (kesk.) kannattamana, että tykkilumilatu toteutetaan myös ensi talvena, kaikki luistelukentät jäädytetään ja urheilu- ja pallokenttien laatutasoa ei alenneta.

Juuso Jaakola-Siimes (kesk.) puolestaan esitti Visa Tarikan (kok.) kannattamana, että lämmitettävää tekonurmikenttää ei suljeta tammi-helmikuussa.

Lautakunnan jäsenet olivat yhtä mieltä siitä, että nämä 74 000 euron kulut vähennetään mieluummin kohdistamattomista kuluista.

Tekninen lautakunta hyväksyi talousarvioesitykset viime torstaina, mutta seuraavaksi esitykset etenevät kunnanhallitukseen. Lopulliset päätökset asiassa tekee valtuusto.

Päivitetty 10.9. klo 15:05: Poistettu tieto sivistystoimen talousarvioesityksestä, koska koko sivistystoimenesitystä koskeva juttu julkaistaan verkossa keskiviikkona 11.9. Juttu on luettavissa täältä:Säästöt iskevät myös Nurmijärven sivistystoimeen - säästöä palkkakuluissa ja ICT-laitteissa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.