Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toivo Koposen voittoisa laukaus on loistava ajankuva: "Siinä hän räplää kännykkää kristallinkirkkaassa vedessä keskellä kauneinta luontoa"

Antti pulahtaa kirkkaaseen järviveteen Evolla, mutta kuulee, kuinka rannalla oleva puhelin piippaa jatkuvasti. Antti pyytää ystäväänsä Toivo Koposta, 44, ojentamaan puhelimen hänelle.

Etelä-Suomen Median kesäkuvakilpailun voittajaotos syntyi, kun Koponen päätti ikuistaa Antin vedessä puhelimen kanssa.

– Ajattelin, että on älytöntä, kun pitää räplätä puhelinta uidessakin. Otin hänestä kuvan, että saan myöhemmin huomautella hänelle kännykkäriippuvuudesta, Koponen hymähtelee.

Antti ei ollut pahoillaan, että hänestä vaivihkaa otettu kuva päätyi kesäkuvakilpailuun.

– Kovasti hän naureskeli, että kuva voittikin. Itselleni se oli melkoinen yllätys, että kuvani valittiin voittoon. Kävin katsomassa muita osallistujakuvia ja olihan siellä upeita otoksia, hän summaa.

Kirkkonummelaisen Koposen voittajakuva on otettu Huawein P20 -älypuhelimella. Järjestelmäkamerankin käyttöä hän yritti joskus opetella, mutta sen käyttö osoittautui liian hankalaksi.

Puhelin on muutenkin kätevä, kun se kulkee aina mukana ja kamerat ovat niissä hyviä. Tälläkin hetkellä Koposen puhelimesta löytyy 5 000 kuvaa.

– Tahtoo olla ajan henki, että kun jotakin kiinnostavaa näkee, siitä ottaa heti kuvaa puhelimella.

Kuten monilla, myös Koposella puhelin täytti monia tyhjiä hetkiä elämässä. Joitakin viikkoja sitten hän sulki kaikki some-tilinsä, minkä myötä puhelimen käyttö on vähentynyt.

–  Monet elävät monenlaiset tapahtumat, kuten konsertit kännykän kautta. Sitä voisi vähän hillitä ja katsella ympäristöä omin silmin. Sinällään on ironista, kun kännykällä on tuo voittajakuvakin otettu, hän pohtii.

Kone- ja tuotannontekniikan linjalla Omniassa opiskeleva Toivo Koponen retkeilee luonnossa paljonkin. Hänen sanojensa mukaan Kirkkonummen lähimetsät ovat tulleet hyvin tutuiksi. Luonto on oiva paikka rauhoittua hektisessä elämässä.

– Vielä kun muistaisi laittaa puhelimen äänettömälle, ettei tule mitään turhia ärsykkeitä. Ei sitä malta olla katsomatta, vaikka mikä tilanne olisi päällä, hän sanoo.

Ja siitähän Koposen voittajakuva on todisteena.

Kaikki kesäkuvakilpailuun lähetetyt kuvat on nähtävillä verkkosivuillamme: www.lansivayla.fi