Koirien taakanvedon EM-kisat käydään Klaukkalassa

Taakanveto lajina on alkanut yhä suuremmassa määrin kiinnostaa koiraharrastajia ja lajin suosio on kasvanut huimasti viimeisten parin vuoden aikana Suomessa.

Koirien taakanvedon EM-kilpailut pidetäänkin tänä vuonna Suomessa ja Nurmijärvellä. Kilpailut ovat 7. syyskuuta Klaukkalan Tornikeskuksella (Tornimäentie 30 Klaukkala) .

Taakanveto lajina sopii kaikille koirille ikään, kokoon, karvoihin, karvattomuuteen, rotuun sekä roduttomuuteen katsomatta. Kyse on monimuotoisesta harrastuslajista, joka toimii loistavana energian purkuväylänä ja tukee koiran psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä lujittaa omistajan ja koiran välistä suhdetta.

Oikein harjoitettuna taakanveto parantaa koiran lihaskuntoa ja vähentää stressiä, jota pelkkänä seurakoirana oleminen saattaa aiheuttaa. Se tarjoaa myös omistajalle mahdollisuuden tarjota koiralle työtä. Monesti koiran suorituskyky, lihaskunto ja muu terveys paranevat harjoittelulla, ja koira säilyy paremmassa kunnossa vanhetessaan.

Huomioitavaa harrastuksessa on alkulämmittely, loppupalautukset ja palauttavat vastatreenit lihaskunnon ylläpitämiseksi ja lihasjumien ehkäisemiseksi. Lajin harrastamista varten koiralla tulee olla turvalliset, mittatilaustyötä tehdyt hyvin istuvat taakanvetovaljaat.

Taakanvedon idea kilpailuissa on hyvin yksinkertainen; koiran tulee vetää perässään kärryä tai kiskoilla kulkevaa kelkkaa viiden metrin matka 60 sekunnissa. Suomen FWPA:n kilpailuissa noudatetaan EWPL:n sääntöjä, jonka lisäksi kaikki koirat listataan pohjoismaiseen ranking-tilastoon.

Taakanveto on alunperin valjakkourheilusta kehitetty laji, joka rantautui Suomeen 1990-luvun lopussa Yhdysvalloista. Suomessa toimii Finnish Weight Pulling Association ry (FWPA), joka on rekisteröity vuonna 2005.

Yhdistys tarjoaa taakanvedon koiraystävällistä opastusta ympäri Suomea ja pyrkii opastamaan kaikki lajista kiinnostuneet lajin turvalliseen harrastamiseen. FWPA on ainoa yhdistys joka järjestää lajissa virallisia kilpailuja European Weight Pulling Leaguen alaisuudessa (EWPL).

Vaikka laji ei ole kennelliiton tunnustama, tapahtumissa noudatetaan aina SKL:n ohjeistuksia. Kisoissa on aina kattava terveystarkastus kaikille kilpailuihin osallistuville koirille ja eläinlääkäri valvoo paikan päällä kaikki vetosuoritukset.

Suomessa kilpailevien koirien taso on kova. Suomalaiset koirat ovat viime vuosina pärjänneet kansainvälisissä taakanvedon kilpailuissa upeasti. Monesti suomalaiset nimet nousevat kärkisijoille, eikä muuta ole odotettavissa tänäkään vuonna.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut