Taidekiepissä luvassa uusia elämyksiä – tätä kaikkea on luvassa

Kuvataiteilija Vicky Maaranen (vas.) ja Nurmijärven kuvataidekoulun johtaja, keraamikko Päivi Takala testaavat Takalan valmistamia Taidekieppimukeja Maarasen ateljeessa. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Taidekiepin tarjonta kasvaa edelleen. Elo-syyskuun vaihteessa järjestettävän seitsemännen Taidekiepin yhteydessä voi muun muassa seurata Sirkus Preesensin Tirlittan-esitystä keraamikko Teppo Honkalan Klaukkalassa sijaitsevan työhuoneen pihapiirissä tai piipahtaa Aitohelmen Minikieppiin, jossa on esillä yksi taideteos jokaiselta tapahtumaan osallistuvalta taiteilijalta.

Paikalla Aitohelmessä taiteilijat Sinikka Ahokas-Gröhn, Päivi Takala, Britta Kotilainen ja Toni Kilpinen kertovat työstään.

– Näin nekin, jotka eivät ehdi tai halua kiertää koko kieppiä, pääsevät tutustumaan tapahtumassa mukana olevien taiteilijoiden tuotantoon, sanoo Taidekiepin toiminnanjohtaja, kuvataiteilija Vicky Maaranen

Maaranen pitää omassa, viime kesänä valmistuneessa Oceanborn Art -ateljeessaan Perttulassa enkaustiikka- eli vahamaalauspajaa.

Taidetta pääsee tekemään itse ainakin myös Aitohelmessä Nurmijärven kuvataidekoulun avointen ovien yhteydessä pidettävässä taidepajassa, jota luotsaa Johanna Ryönänkoski.

Taidekiepille, joka avaa ovet taiteilijoiden ja käsityöläisten työhuoneisiin, voi lähteä joko ilmaisella Taidekieppi-bussilla tai omalla kyydillä. Bussi ajaa kumpanakin päivänä kahta eri reittiä, ja reitin varrella on 6–7 kohdetta joissa pysähdytään.

Taidekieppi-busseissa myydään nyt ensimmäistä kertaa Taidekieppimukia. Vuoden 2019 mukin on suunnitellut ja valmistanut keraamikko Päivi Takala Takala kertoo, että mukia on valmistettu noin sata kappaletta ja puolet tuosta erästä on jo tilattu. Jatkossa jokaista Taidekieppiä varten aiotaan suunnitella uusi muki.

– Savi on minun elämäni suuri rakkaus. Tällaisia pienempiä projekteja tekemällä pysyy tatsi keramiikan tekemiseen, Nurmijärven kuvataidekoulun johtajana työskentelevä Takala kertoo.

Vicky Maarasen mukaan ajatus tapahtuman nimikkomukista sai alkunsa halusta toimia ekologisesti.

– Aika monessa Taidekiepin kohteessa on tarjoilua. On ekologisempaa, kun voi ostaa bussista mukin ja käyttää sitä eikä kertakäyttömukia, Maaranen sanoo.

Taidekieppiin voi ottaa varaslähdön jo Klaukkalan kirjaston taiteidenyönä 30. elokuuta (NU 21.8.), jolloin kirjastolla järjestetään Taiteilijakirpputori. Kirppiksellä myydään taideteoksia ja muuta taiteeseen liittyvää.

– En tiedä muuta yhtä massiivista Nurmijärveä esittelevää tapahtumaa kuin Taidekieppi, Maaranen toteaa.

Hän on tyytyväinen siitä, että tapahtumaa voidaan pyörittää Nurmijärven kunnalta saadulla avustuksella.

Taiteilijat puolestaan ovat sitoutuneet tapahtumaan talkoohengessä.

Vicky Maarasesta tuli Taidekiepin toiminnanjohtaja vuosi sitten, heti kun hänen oma ateljeensa oli valmistunut ja hänet oli valittu mukaan tapahtumaan.

– On hyvä, että yksi ihminen on vastuussa tapahtuman järjestelyistä, silloin homma pysyy kasassa, Maaranen sanoo.

Hän odottaa, että tapahtumaan osallistuu tänä vuonna vähintään saman verran väkeä kuin viime vuonna. Silloin osallistujia oli runsaat 2000.

Taidekieppi

Taidekieppi-tapahtumaa vietetään Nurmijärvellä la–su 31.8.–1.9. kello 10–16.

Taidekieppi on mukana myös Klaukkalan kirjaston taiteiden yössä 30. elokuuta pystyttämällä kirjastolle Taiteilijakirpputorin.

Taidekiepin kohteisiin voi tutustua ilmaisen Taidekieppi-bussin kyydissä tai omin päin.

Taidekieppi-bussi kiertää molempina päivinä kahta eri reittiä. Tarkemmat reittitiedot sekä muuta ajankohtaista tietoa löytyy Taidekiepin kotivisuilta osoitteesta www.taidekieppi.fi sekä Facebookista.

Kotisivuilla voi tutustua ennakkoon Taidekieppi 2019 kohteisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.