OAJ vaatii koulutukseen lisärahoitusta etupainotteisesti ja täysimääräisesti – esittää sitovaa opettajamitoitusta

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. Ari Peltonen

toimitus

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin. Järjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa myös, että hallitusohjelmassa sovitut panostukset on toteutettava täysimääräisesti.

– Lähdemme takamatkalta liikkeelle, taustalla vaikuttavat yhä edellisten hallituskausien yhteensä 2 miljardin koulutusleikkaukset, sanoo Luukkainen OAJ:n tiedotteessa.

Antti Rinteen hallituksen koulutuspolitiikan uudistuslista sisältää useita OAJ:n ajamia tavoitteita.

– Moni asia oli huomioitu opetus- ja kulttuuriministeriön budjettiehdotuksessa, mutta valtiovarainministeriön esityksessä niitä ei ole. Tähän opetusala odottaa korjausta budjettiriihessä, Luukkainen toteaa.

OAJ on esittänyt sitovaa opettajamitoitusta, joka määrittelisi enimmäisoppilasmäärän opettajaa kohti. Se ei sisälly hallitusohjelmaan, mutta OAJ:n mukaan opetusministeri Li Andersson (vas.) on luvannut selvittää sitä.

– Ryhmäkokojen pienentämiseen on käytetty vuosien varrella satoja miljoonia euroja. Sillä ei kuitenkaan saavuteta pysyvää ratkaisua, sen tarjoaisi opettajamitoitus, sanoo Luukkainen.

OAJ on tyytyväinen subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden rajauksesta luopumisesta ja enimmäisryhmäkokojen pienentämisestä. Sen sijaan oppivelvollisuuden pidentäminen edellyttää järjestön mukaan perusteellista valmistelua ja riittävää siirtymäaikaa ennen toimeenpanoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.