Tilulii matkasi Kiinaan – musiikkileikkikoulun sanoma leviää laajasti

Qiubo Guan, Yiwei Lian, Terhi Kuparinen, Jarmo Ojala sekä paikallinen lastentarhanopettaja viisivuotiaiden kanssa. Lukijan kuva

toimitus

Kiinalaiset Qiubo Guan ja Yiwei Lian ovat vierailleet Musiikkikoulu Tiluliin tunneilla jo kahtena vuonna. Perttu Pölönen oli vinkannut heille, että menkää seuraamaan Tiluliin tunteja, kun olivat yhteistyömuskaria kyselleet. Pariskunta on Pölösten perhetuttuja.

Viime syksynä vieraat seurasivat ja tallensivat tiiviisti muskaritunteja kokonaista kaksi viikkoa. He haluavat perustaa Tilulii-koulun Kiinaan. Saimmekin heiltä heinäkuulle kutsun vastavierailulle kotikaupunkiinsa, 7 miljoonan asukkaan Yantaihin, itäiseen Kiinaan.

Matkalle lähtö jännitti, koska koko kulttuuri on niin vieras ja tiesimme etukäteen, että siellä paikassa, johon matkustamme, ei puhuta muuta kuin kiinaa. Saimme alustavan matka-aikataulun etukäteen, joka ihan hengästytti tapahtumamäärällään ja kyllä meitä vietiinkin. Kahden viikon matkan aikana matkustimme 4 kertaa lentokoneella, 4 kertaa junalla, asuimme 4 hotellissa ja yhteisruokailimme valtavia määriä eri ruokalajeja jatkuvasti, askeliakin kertyi 180 000 ja iso repullinen elämyksiä.

Pääsimme tutustumaan paikalliseen elämään ja kävimme yksityisessä, vartioidussa lastentarhassa, jossa nauravaisia lapsia vilisteli paljon. Luokkahuoneet ovat värikkäitä ja lasten töitä on kaikkialla.

Pidin muskaria siellä pariin kertaan ryhmälle 5-vuotiaita lapsia, jotka esiintyivät kanssamme gaalassa. Lapset kulkevat pareittain ja jonossa paikasta toiseen. Iloinen leikki jatkui suuressa pihassa, jossa oli paljon aktiviteettejä, lapset mm. kasvattivat puutarhatuotteita itse.

Kävimme myös parissa rekrytointimessutapahtumassa kehumassa Suomea ja vastaamassa mahdollisiin Suomi-kysymyksiin, kumpikin kaupungeista, Jinan ja Qingdao, oli vielä suurempi kuin Yantai, kummassakin 10 miljoonaa asukasta.

Kiinalaiset pitävät suomalaisista ja haluavat tulla tänne opiskelemaan ammattikorkeakouluun. He pitävät suomalaisia ystävällisinä ja luotettavina. Pidimme myös varsinaisen Suomi-esittelyn kuvineen ja tarinoineen halukkaille opiskelijoille Qiubon toimistossa. Suomea on helppo kehua maailmalla: puhtaus, luonto ja koulutus.

Matkamme kohokohta oli 25.7. järjestetty ensimmäinen gaala Suomi-Kiina musiikki-yhteistyön kunniaksi Yantaissa. Olimme suorastaan hämmästyneitä sen suuruudesta. Ohjelmassa paikalliset tanssiryhmät esiintyivät sekä soittoryhmä, jossa kuulimme mm. kiinalaisia tanggu-rumpuja ja guzheng-kielisoitinta. Meidän ohjelmanumeromme koostui lastentarhan lasten kanssa suomalaisista kansanlauluista ja leikeistä kanteleen säestyksellä, Jarmo Ojala lauloi Itämaista rakkautta-tangon ja esiinnyimme yhdessä erhu-soittajien kanssa. Erhu on kiinalainen 2-kielinen viulu. Pääsimme jopa TV-uutisiin.

Yhteistyö Qiubo Guanin ja Yiwei Lianin kanssa jatkuu niin, että he ja oppilaansa tulevat vierailemaan Tiluliin Pesässä ja elämyskonserteissamme ja Tiluliin oppilailla perheineen on mahdollisuus vierailla Kiinassa, sinne kun tarvitaan ne kutsut ja viisumit, jotta vierailu on mahdollista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 4. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 5. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 6. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 7. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 8. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 9. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 10. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 11. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 12. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 13. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 14. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 15. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Porvoonväylän kuolonkolarista lisätietoja – henkilöauton kuljettaja oli vasta 17-vuotias
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 4. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 5. Pääkirjoitus: Palautuuko lukioratkaisu lähtöruutuun?
 6. Mäntysalon koulun piha kokee muodonmuutoksen – tulossa uusi koriskenttä, pingispöytä, kuntoiluvälineitä...
 7. Lupiineja hävitetään Tiiran rannalta talkoilla – kaikki tervetulleita mukaan
 8. Suomesta löytyi hyttyslaji, joka pystynee levittämään malariaa
 9. Lukion väistötilat valmistuvat Rajamäelle vauhdilla – "Kova tahtotila saada väistötilat valmiiksi koulun alkuun"
 10. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 11. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 12. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 13. Ympäristötoimialalle hallinnon asiantuntija – vastaa mm. asioiden valmistelusta ja viestinnästä
 14. Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla
 15. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.