Tilulii matkasi Kiinaan – musiikkileikkikoulun sanoma leviää laajasti

Kiinalaiset Qiubo Guan ja Yiwei Lian ovat vierailleet Musiikkikoulu Tiluliin tunneilla jo kahtena vuonna. Perttu Pölönen oli vinkannut heille, että menkää seuraamaan Tiluliin tunteja, kun olivat yhteistyömuskaria kyselleet. Pariskunta on Pölösten perhetuttuja.

Viime syksynä vieraat seurasivat ja tallensivat tiiviisti muskaritunteja kokonaista kaksi viikkoa. He haluavat perustaa Tilulii-koulun Kiinaan. Saimmekin heiltä heinäkuulle kutsun vastavierailulle kotikaupunkiinsa, 7 miljoonan asukkaan Yantaihin, itäiseen Kiinaan.

Matkalle lähtö jännitti, koska koko kulttuuri on niin vieras ja tiesimme etukäteen, että siellä paikassa, johon matkustamme, ei puhuta muuta kuin kiinaa. Saimme alustavan matka-aikataulun etukäteen, joka ihan hengästytti tapahtumamäärällään ja kyllä meitä vietiinkin. Kahden viikon matkan aikana matkustimme 4 kertaa lentokoneella, 4 kertaa junalla, asuimme 4 hotellissa ja yhteisruokailimme valtavia määriä eri ruokalajeja jatkuvasti, askeliakin kertyi 180 000 ja iso repullinen elämyksiä.

Pääsimme tutustumaan paikalliseen elämään ja kävimme yksityisessä, vartioidussa lastentarhassa, jossa nauravaisia lapsia vilisteli paljon. Luokkahuoneet ovat värikkäitä ja lasten töitä on kaikkialla.

Pidin muskaria siellä pariin kertaan ryhmälle 5-vuotiaita lapsia, jotka esiintyivät kanssamme gaalassa. Lapset kulkevat pareittain ja jonossa paikasta toiseen. Iloinen leikki jatkui suuressa pihassa, jossa oli paljon aktiviteettejä, lapset mm. kasvattivat puutarhatuotteita itse.

Kävimme myös parissa rekrytointimessutapahtumassa kehumassa Suomea ja vastaamassa mahdollisiin Suomi-kysymyksiin, kumpikin kaupungeista, Jinan ja Qingdao, oli vielä suurempi kuin Yantai, kummassakin 10 miljoonaa asukasta.

Kiinalaiset pitävät suomalaisista ja haluavat tulla tänne opiskelemaan ammattikorkeakouluun. He pitävät suomalaisia ystävällisinä ja luotettavina. Pidimme myös varsinaisen Suomi-esittelyn kuvineen ja tarinoineen halukkaille opiskelijoille Qiubon toimistossa. Suomea on helppo kehua maailmalla: puhtaus, luonto ja koulutus.

Matkamme kohokohta oli 25.7. järjestetty ensimmäinen gaala Suomi-Kiina musiikki-yhteistyön kunniaksi Yantaissa. Olimme suorastaan hämmästyneitä sen suuruudesta. Ohjelmassa paikalliset tanssiryhmät esiintyivät sekä soittoryhmä, jossa kuulimme mm. kiinalaisia tanggu-rumpuja ja guzheng-kielisoitinta. Meidän ohjelmanumeromme koostui lastentarhan lasten kanssa suomalaisista kansanlauluista ja leikeistä kanteleen säestyksellä, Jarmo Ojala lauloi Itämaista rakkautta-tangon ja esiinnyimme yhdessä erhu-soittajien kanssa. Erhu on kiinalainen 2-kielinen viulu. Pääsimme jopa TV-uutisiin.

Yhteistyö Qiubo Guanin ja Yiwei Lianin kanssa jatkuu niin, että he ja oppilaansa tulevat vierailemaan Tiluliin Pesässä ja elämyskonserteissamme ja Tiluliin oppilailla perheineen on mahdollisuus vierailla Kiinassa, sinne kun tarvitaan ne kutsut ja viisumit, jotta vierailu on mahdollista.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut