Klubitalo kutsuu juhlimaan – Block Partyt juhlistavat talon kaksivuotista olemassaoloa

Tunnelma Nurmijärven Klubitalolla on rauhallinen, vaikka Block Partyt lähestyvät kovalla vauhdilla. Klubitalon väen koordinoima korttelijuhla järjestetään tänä vuonna lauantaina 17. elokuuta.

Ensimmäisen kerran juhlittiin viime vuonna, ja samalla vietettiin Klubitalon yksivuotissynttäreitä. Nyt juhlistetaan sitä, että talo on toiminut kahden vuoden ajan.

– Aloitimme juhlavalmistelut huhtikuussa. Onneksi apuja löytyy niin paljon, ettei tätä tarvitse tehdä stressipäissä, sanoo Nurmijärven Klubitalon johtajana heinäkuun loppuun asti toiminut Reetta Sedergren

Hän on johtanut Klubitaloa sen perustamisesta, keväästä 2017 lähtien. Elokuun alussa hän siirtyi johtajaksi Helsingin Klubitaloon. Block Partyja Sedergren ei kuitenkaan jätä väliin. Klaukkalan klubitalon uutena johtajana aloitti elokuun alussa Tanja Kivikoski

Kun Block Partyja vuosi sitten järjestettiin, Nurmijärven Klubitalolla oli 55 jäsentä. Nyt heitä on 125. Klubitalon taustaorganisaatio on Eskot ry, jonka tehtävänä on tukea mielenterveyskuntoutujien asemaa, oikeuksia, osallisuutta ja toimintamahdollisuuksia sekä työllistymistä.

Syyksi jäsenmäärän kasvuun Sedergren arvelee talon toiminnan vakiintumista ja tunnettavuuden lisääntymistä. Vaikutusta jäsenmäärään on myös uudella nuorten aikuisten ryhmällä. 18–35-vuotiaille tarkoitetussa ryhmässä on tällä hetkellä 15 jäsentä. Heistä 10 käy aktiivisesti viikoittaisissa tapaamisissa.

Klubitalo-toiminnan periaatteiden mukaan talo tarjoaa puitteet, toiminnan nuoret suunnittelevat itse. Tähän mennessä he ovat muun muassa vierailleet kotieläintilalla, pelanneet frisbeegolfia, käyneet elokuvissa ja järjestäneet jätskibuffetin.

– Moni nuori on kertonut, että tämä on kiva mahdollisuus tavata muita nuoria rennoissa merkeissä, Reetta Sedergren kertoo.

– Aina ei tarvitse olla edes tekemistä, voi vain olla ja laittaa yhdessä jotakin syömistä, hän jatkaa.

Viime talvena Klaukkalan Klubitalossa järjestettiin ensimmäisen kerran myös kävijävetoinen peli-ilta, jossa paikalla ei ollut talon työntekijöitä. Tällaista toimintaa on tarkoitus jatkaa tulevana talvena.

Klubitalon periaatteen mukaisesti talon jäsenet osallistuvat juhlajärjestelyihin oman kiinnostuksensa mukaan. Mukana on myös suuri osa viimevuotisista toimijoista, muun muassa Liikuntakeskus Balanssi, Nurmijärven Saapas, MLL:n Uudenmaan piiri, Ohjaamo, FinFami Uusimaa ry, Nurmijärven Opisto sekä Nurmijärven Vihreät ry.

Klubitalo

Kaikille avoimet, ilmaiset Block Partyt 17.8. klo 11–15 Kauppakeitaan (Viirintie 3, Klaukkala) parkkipaikoilla.

Ohjelmassa mm. onnenpyörä, keppihevosrata, talutusratsastusta, musiikkia ja askartelua luonnon- ja kierrätysmateriaaleista.

Klubitalon tiloissa on tapahtuman ajan avoimet ovet. 200 ensimmäiselle tarjotaan kahvia ja raparperipiirakkaa.

Facebook: Klaukkala Block Party Vol.2

Lue lisää aiheesta

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut