Isokarhu kävi Fiskarsissa – Rajamäen Metsänkävijöiden 60-vuotisjuhlaleiri sai sata partiolaista liikkeelle

Leiriläiset kerääntyivät perinteiseen yhteiskuvaan leiriportille. Rajamäen Metsänkävijät

toimitus

”Tiedätkö miksi leiriläinen oon, telttani nostan nuoreen hongikkoon. Niin ihanaa elää on alla taivaan, sinisimmän...”.

Rajamäen Metsänkävijöiden 60-vuotisjuhlaleirin iltanuotiolla Raaseporin Fiskarsissa 29.7.-4.8. kesäiltaan kiiri tämäkin tuttu partiolaulu.

Rajamäkeläiset viettivät lähes satapäisenä joukkona riemukkaita leiripäiviä erämaisen Valkjärven rantamilla. Viikonlopun rakenteluleirin huima +32C keli lauhtui sopivasti leirin alkuun 20 asteen tuntumaan. Mikäpä oli leireillessä!

Vaikka suuntaus partioleirienkin järjestämiseen on valmiissa leirikeskuksissa, Metsänkävijät pyrkivät leireilemään neitseelliseen metsään, jossa ei mitään valmiita rakenteita ole. Niinpä leirikeittiö, käymälät, sauna ym. rakennettiin alusta alkaen itse.

Sen verran maanomistajan toivomuksesta annettiin periksi, että Bajamajat olivat ensi kertaa käytössä. Leirin jälkeen kaikki siistittiin ennalleen eikä partiolaisten käynnistä jäänyt alueelle kuin kaksi asiaa: ei mitään ja mänkijöiden perinteinen sammalkarhu!

Vartio-ikäiset aloittivat leirinsä nuorempia aikaisemmin eli heti maanantaina. Telttojen pystyttämisen ja pikku rakentelujen jälkeen vartiot suuntasivat yhden yön vaellukselle, haikille, jossa osa matkaa taivallettiin kanooteilla meloen.

Ensikertalaisia melojia oli paljon, mutta opastuksen jälkeen homma sujui kuin vanhoilla tekijöillä. Upea, korkealla kalliolla sijainnut yöpymisrasti kruunasi usean kilometrin melontaosuuden.

Torstaina leirin vahvuus asettui 80 hengen paikkeille pienimpien partiolaisten eli 8–10-vuotiaiden sudenpentujen ja seikkailijoiden saavuttua paikalle.

Vilskettä ja vilinää riitti, kun ”suset” kartuttivat partiokokemuksiaaan tekemällä kaikkea pikku rakentelupuuhaa.

Leiriläiset mm. painoivat silkkipainolla itselleen leiripaidan, jonka rinnusta komisti Isokarhu-logo. Painatus kiinnitettiin vanhoilla hellan päällä kuumennetuilla silitysraudoilla.

Leirin teemanakin oli ”ennen wanhaan”, eli asioita tehtiin lähes kuin lippukunnan perustamisvuonna 1959.

Perjantain retkipäivänä pienimmät matkasivat tutustumaan Raaseporin keskiaikaisen linnan raunioihin ja muu leiri puhalsi lasia Fiskarissa. Leirimuistoksi puhkuttiin komeita lasipalloja.

Lauantai oli omistettu lippukunnan konkareille, jotka järjestivät toimintarasteja leiriläisille. Oli vedenpuhdistusta, puhallusnuoliammuntaa ja muuta kisailua.

Metsänkävijöiden 60 vuoden takaisia perustajajäseniäkin oli edelleen partiopuku päällä ruodussa mukana, joten leirin ikähaarukka oli alle vuotiaasta noin 80-vuotiaaseen. Kerran partiolainen, aina partiolainen!

Leiri huipentui konkaripäivän iltanuotioon, jossa laulu raikasi ja partiohuudot kiirivät rannalta toiselle. Perinteiset nuotiosketsit norsunkarkottimineen, monistuskoneineen ja patsaanpesijöineen kirvoittivat kesäiltaan iloisia naurunremakoita.

Illan jo pimetessä yhteinen iltanuotio päätettiin sisaruspiirissä käsi-kädessä laulettuun ”Maa on niin kaunis” -lauluun.

Telttoihin yöpuulle vaeltaessa olo oli hieman haikea leirin loppuessa, ja päässä soi tuttu leirin päätöslaulu ”Tää ystävyys ei raukene, vaan kestää ainiaan. On suuri silloin riemumme, kun jälleen kohdataan”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.