Nurmijärvellä voi nyt lahjoittaa ylimääräiset hedelmät ja marjat hyötykäyttöön koululaisille ja ikäihmisille

Nurmijärvellä voi nyt lahjoittaa puutarhan ylijäämäsadon, hedelmiä tai marjoja, koululaisten, lasten ja ikäihmisten käyttöön. .

toimitus

Satokausi alkaa olla parhaimmillaan – ja joillain ehkäpä jopa turhankin runsas. Nurmijärvellä voi nyt lahjoittaa puutarhan ylijäämäsadon, hedelmiä tai marjoja, koululaisten, lasten ja ikäihmisten käyttöön.

Viime vuonna Nurmijärven kunnalle jätettiin valtuustoaloite, jossa toivottiin puutarhoista yli jääneiden hedelmien hyötykäyttöön kunnalta toimintatapaa.

– Olemme jo keittiöissämme vastaanottaneet useiden vuosien ajan syksyisin mm. omenoita, mutta yhtenäistä toimintatapaa kuntalaisille meillä ei ole aiemmin ollut, sanoo Nurmijärven kunnan ruokapalveluista vastaavan Aleksia-liikelaitoksen ruokapalveluasiantuntija Iris Vikman

– Yksittäisten keittiöiden kokemuksen perusteella päätimme tänä vuonna toteuttaa elo-syyskuulle kampanjan, jossa lähes kaikissa keittiöissämme vastaanotetaan kuntalaisilta ylimääräisiä hedelmiä tai marjoja ja tarjoamme niitä asiakkaillemme. Esimerkiksi omenat, luumut ja viinimarjat maistuvat terveellisenä ruoanlisänä ravintoloissamme, Vikman jatkaa.

Vuonna 2018 Kiertokapula Oy:n Metsä-Tuomelan jätteidenkäsittelyalueelle vastaanotettiin 5 680 kg omenoita. Todennäköisesti tässä ei ole aivan koko määrä, sillä omenoita on luultavasti tullut jonkin verran myös haravointijätteen mukana, jolloin ne näkyvät tilastoissa haravointijätteen määrässä.

Lahjoituksina vastaanotetaan vain syötäväksi kelpaavia marjoja ja hedelmiä.

Jos haluat tehdä lahjoituksen, toimi näin:

– Soita lähimpään keittiöön arkisin klo 7-9

– Kerro, mitä olet tuomassa

– Kerro, kuinka suuresta määrästä on kyse

– Sopikaa yhdessä toimitusaika. Toimituksia voimme vastaanottaa vain keittiöiden aukioloaikoina

Jos asioit muutoinkin päiväkodissa tai koulussa, voit myös sopia asiasta keittiön henkilökunnan kanssa paikan päällä käydessäsi.

Lahjoituksen voit toimittaa omalla astialla, ja keittiöhenkilökunta vastaanottaa tuotteet niin, että saat oman astian takaisin jo tuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.