Nurmijärvellä monta tietyötä mutkistamassa kouluteitä – huomioi nämä liikenteessä

Rajamäen liikenneympyrän rakentaminen käynnistyi loppuvuodesta 2018. Nyt on edetty vaiheesaan, jossa työt ovat loppusuoralla. Uusi kevyen liikenteen alikulku otetaan käyttöön perjantaina. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärvellä on hikoiltu kesän aikana useammalla tietyömaalla, mutta ihan kaikkia hommia ei saada valmiiksi ennen koulujen alkua.

Perheiden on hyvä tiedostaa, että useamman koulun lähellä on vielä työmaita, jotka vaikuttavat koululaisten kulkemiseen. Sen vuoksi kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi kehottaa kaikkia koululaisia kulkemaan koulureitin yhdessä vanhemman kanssa läpi ennen koulun alkua.

Kirkonkylässä ei ole isompia tietöitä menossa Jukolantien ja Venlantien katu- ja vesihuoltourakkaa lukuun ottamatta, mutta esimerkiksi Klaukkalassa Alitilantiellä on iso työmaa, joka vaikeuttaa kulkua niin Kirkkotien kuin Pikimetsän suunnasta Klaukkalan kouluun. Lisäksi Alitilkan asemakaava-alueella rakennetaan mm. kerrostaloja ja työnaikaista raskasta liikennettä on paljon.

Alitilantien katuremontin arvioitu valmistumisaika on vuoden 2019 loppuun mennessä.

– Alitilantiellä on avattu tai tullaan avaamaan koko katurakenne, sillä sinne rakennetaan uutta vesihuoltoa ja samassa yhteydessä parannetaan katurakennetta. Työmaa kestää arviolta tämän vuoden loppuun saakka, eikä mm. koululaisten kulkua Alitilantien kautta urakan aikana suositella, Korteniemi kertoo.

Korteniemen mukaan vaihtoehtoisena reittinä voi käyttää Klaukkalantien kevyenliikenteenväylää ja Pikimetsästä tuleville suositellaan Lepsämäntien kevyenliikenteenväylää, vaikka se koulumatkaa pidentääkin.

– Klaukkalantien, Ropakkotien ja Kiikkaistenkujan risteyksessä olevat liikennevalot eivät vielä valitettavasti toimi, mutta niiden pitäisi olla käytössä ihan pian.

– Klaukkalantien voi alittaa turvallisesti Kirkkotien tai Kiikkaistenkujan liittymien läheisyydessä olevien alikulkujen kautta, Korteniemi opastaa.

Mäntysalon ja Haikalan alueella Klaukkalan ohikulkutien työmaa vaikuttaa jonkun verran oppilaiden kulkemiseen, mutta ei vielä suuremmin, kun töitä katualueella ei ole aloitettu.

Katualueella ei voida vielä aloittaa työskentelyä, koskakatusuunnitelman hyväksymispäätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen.

Mahdollinen rakentaminen aloitetaan vasta hallinto-oikeuden ratkaisun jälkeen ja liikennejärjestelyistä tiedotetaan sitten erikseen.

Kunnan kuljetustiimi on kuitenkin huomioinut pitkäaikaisen työmaan koulukuljetuspäätöksissä. Tämän johdosta osalle alueen oppilaista on myönnetty koulukuljetus työmaan vuoksi.

Rajamäen keskustassa koululaisten kulkemiseen vaikuttavia tekijöitä on useampia. Rajamäentien ja Kiljavantien risteykseen tulevan kiertoliittymän rakennustöiden lisäksi liikkumiseen vaikuttavat myös Kiljavantielle rakennettavat suojatiesaarekkeet ja kaukolämpötyöt. Kiertoliittymän ja suojatiesaarekkeet käsittävä urakka jatkuu lokakuun loppuun saakka.

– Kiljavantien kevyen liikenteen väylää on jouduttu kaventamaan Rajamäentieltä Työtehoseuran liittymään saakka kaukolämpötyömaan vuoksi. Samaten myös uimahallin viereiselle kevytväylälle rakennetaan kaukolämpöä, ja kevytväylä on pois käytöstä. Tämä osuus saattaa valmistua ennen koulun alkua.

– Rajamäentien voi ylittää kiertoliittymän pohjoishaaraan rakennetun liikennevaloin ohjatun suojatien kohdalta. Liikennevalot toimivat painonapeilla, mutta järjestely ei ole ihan valmis vielä. Joitakin tunnistimia puuttuu ajoradasta, mutta joka tapauksessa suojatie ja liikennevalot ovat käyttökunnossa. Se oli meillä urakan edellytys, että joko alikulun tai suojatiejärjestelyiden tulee olla valmiina ennen koulujen alkua. Kevyen liikenteen alikulku otetaan käyttöön näillä näkymin syyskuussa.

– Muutenkin tietöitä pyritään tekemään mahdollisimman paljon kesällä, mutta koululaisten lomat ovat sen verran lyhyet, että kovin isoa urakkaa ei sinä aikana ehditä toteuttamaan, joten sen vuoksi urakoita on kesken vielä koulujen käynnistyessä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nurmijärven koulukyydeissä pieni uudistus – viime vuodesta otettu opiksi 3.8.2019 6:10
  2. Klaukkalantien asvaltointi pian valmiina – liikennevalojen käyttöönotto viivästyy 18.7.2019 6:30
  3. Ohikulkutiestä taas kaksi valitusta hallinto-oikeudessa – näillä näkymin eivät viivästytä hanketta 18.5.2019 6:20
  4. Rajamäen kiertoliittymälle ja liikennevaloille arvosteluryöppy – tekninen johtaja Jouko Lehtonen vastaa 17.7.2019 6:05
  5. Rajamäen ja Altian historiaa kiertoliittymän keskellä – tilateos herättää tunteita laidasta laitaan 17.7.2019 15:14
  6. Autoilijat eivät noudata nopeusrajoituksia Rajamäen kiertoliittymätyömaalla 18.5.2019 6:05
  7. Kiertoliittymän rakennus alkaa Rajamäellä – luvassa poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä 18.3.2019 7:05
  8. Vesilaitos keskittyy lähivuosina päävesijohtojen saneeraukseen – nämä kohteet laitetaan kuntoon 7.3.2019 6:05

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut