Nurmijärven koulukyydeissä pieni uudistus – viime vuodesta otettu opiksi

Nurmijärvellä koululaiset kulkevat kouluun Korsisaaren joukkoliikennevuoroilla ja erikseen tilatun koulukyydin saaneet kuljettaa perille Korsisaari, Ventoniemi, Kuninkaantien liikenne ja MAVO. Sauvo Jylhä

Riikka Laine

Koulukyytiä käyttävien nurmijärveläisoppilaiden lukuvuosi ei alkanut viime vuonna parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tänä vuonna tilanteen pitäisi olla toinen.

Nurmijärven kunnan kuljetustiimi, kuljetussuunnittelija Mikko Saarinen ja kuljetuskoordinaattori Risto Markkanen sekä heidän esimiehensä hallintopäällikkö Marja Viljamaa, kertovat että viime vuoden kokemusten perusteella on suunnitteluun panostettu.

Viime syksynä koulukuljetukset laitettiin kokonaan uuteen uskoon, kun kunta otti käyttöönsä uuden reittijärjestelmän ja kilpailutuksen seurauksena liikennöinti siirtyi neljälle eri liikennöitsijälle. Alussa haastetta tuottivat mm. aikatauluissa pysyminen ja perille löytäminen.

Mikko Saarinen muistuttaa, että lähtökohta on nyt parempi, kun Movit-reititysohjelma on tullut suunnittelijoille tutuksi ja liikennöintiä ovat hoitamassa suurelta osin tutut kuljettajat.

Tänä vuonna uutta on vain se, että kunta ottaa käyttöönsä Kouluun.fi -käyttöliittymän. Sen avulla huoltajat näkevät koulukuljetuksessa olevien lastensa kuljetukseen liittyviä tietoja.

– Erikseen tilatulla koulukuljetuksella kulkevien lasten huoltajat voivat mm. tarkistaa palvelusta, mistä lasta ollaan tulossa hakemaan ja monelta. Vuorobussilla kulkevat näkevät sieltä puolestaan vuorobussin linjanumeron ja pysäkin. Aikataulu täytyy toki itse tarkistaa esimerkiksi Korsisaaren sivulta tai vaihteesta p. 09 878 9900.

Kuljetustiimin mukaan uuden palvelun etu on mm. siinä, että sieltä näkyy tieto erikseen tilatun koulukyydin noutoajasta, eli sieltä voi mm. tarkastaa mahdolliset aikataulumuutokset.

– Tämä helpottaa myös meidän työtämme, sillä viime vuonna lähetimme kaikille huoltajille tekstiviestillä noutoajat aina viikoittain. Nyt huoltaja voi tarkistaa noutoajat palvelusta ja tehdä itse myös peruutuksia niihin, jos jollekin päivälle ei tarvita kyytiä.

– Toki myös aikataulujen lähetys huoltajille tekstiviesteillä toimii vielä elokuun loppuun asti, mutta sen jälkeen siirrymme kokonaan Kouluun.fi -palvelun käyttöön, Markkanen kertoo.

Kuljetustiimi muistuttaa, että vaikka asiointia pyritään nyt ohjaamaan Kouluun.fi -palveluun, niin edelleen varsinkin akuuteissa tilanteissa voi kääntyä heidän puoleensa. Esimerkiksi jos autoa ei rupea kuulumaan 10 minuutin sisällä noutoajasta, niin tulee asiakkaan ottaa yhteyttä kuljetussuunnittelun numeroon 0403172444.

Jos kuljetusasia ei vaadi välitöntä käsittelyä, tulee huoltajan ottaa yhteyttä oman koulun koulukuljetusvastaavaan.

– Jokaisessa koulussa on oma kuljetuksista vastaava yhteyshenkilö, joka huolehtii oppilaiden koulukuljetuksiin liittyvistä asioista.

– Ja se kannattaa muistaa, että koulukuljetus on osa koulupäivää, ja turvallinen ja mukava koulumatka syntyy yhteistyöllä. Sen vuoksi me järjestämme nyt vielä ennen koulujen alkua nuorisopalveluiden kanssa kaikille kuljettajille koulutustilaisuuden, jossa käydään läpi miten kuljettaja on paitsi kuljettajan, niin myös aikuisen ja kasvattajan roolissa työssään. Myös lasten ja nuorten tulee muistaa, että koulumatkalla käyttäydytään hyvien tapojen mukaisesti.

– Vanhemmat voisivat vielä ennen koulun alkua perehdyttää lapsensa koulumatkaan ja käydä katsomassa noutopaikan ja reitin paikalle. On myös hyvä tarkistaa, että talonnumerot ja tienviitat näkyvät selkeästi, jotta kouluautot löytävät sujuvasti paikalle.

Aiheeseen liittyvää

  1. Isommat lapset koulukyytiin maksua vastaan? Valtuutettu ehdottaa muutoksia koulukuljetuksiin 4.4.2019 7:05
  2. Mielipide: Koulukyydit yhä pahasti pielessä 31.8.2018 9:05
  3. Nyt tuli muutoksia ongelmallisiin koulukyyteihin – yksi liikennöitsijä pelistä pois 17.8.2018 14:51
  4. Mielipide: Ei tullut koulukyytiä vaan vapaapäivä 15.8.2018 11:00
  5. Koulukyydit ontuvat pahasti myös Järvenpäässä – K-U: Liikennöitsijä jätti lapset hakematta ja katosi kuin tuhka tuuleen 15.8.2018 9:53
  6. Näin kunta selittää koulukyytiongelmia: Ovat monen uuden asian summa 15.8.2018 6:40
  7. Koulukyyti vei nurmijärveläisen erityislapsen koulun sijasta Serenaan – "Lopulta poika piti kyyditä itse oikeaan paikkaan" 15.8.2018 6:30
  8. Nurmijärvellä täydellinen fiasko koulukyydeissä! Taksi jätti tulematta, erityislapsi päätyi väärään kotiin 10.8.2018 12:03

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut