Kuula-ammuskelija kiinni Kirkonkylässä – piinannut naapurustoa useamman kerran

Itä-Uudenmaan poliisi otti maanantaina illalla kiinni Kirkonkylässä Toreeninmäellä kuula-aseella ampuneen miehen.

Mies on nyt päästetty vapaaksi, mutta tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus.

Yleisjohtaja Miika Laine ei ole vielä varma millä rikosnimikkeellä tapausta lähdetään tutkimaan.

Nurmijärven Uutisten saamien tietojen mukaan mies on piinannut naapurustoaan kuula-aseella jo useamman kerran tänä kesänä.

Tiedossa ei ole, että tekijä olisi vahingoittanut henkilöitä, mutta ainakin useammasta autosta ja asunnosta on mennyt laseja rikki ammuskelun seurauksena.

Laine sanoo, että rikosnimike kuulapyssyllä ammuskellessa voi olla korkeimmillaan tapon yritys ja pienimmillään vahingonteko.

– Todennäköisesti rikosnimike on tässä vaaran aiheuttaminen. Mutta yleisesti voisi sanoa, että jos ammuskelulla uhataan jonkun henkeä, niin tapaus voi olla pahimmillaan tapon yritys tai törkeä pahoinpitely.

– Jos ammutaan tahallisesti pelkästään autoa ja henkilöitä ei ole lähimaillakaan, niin silloin tapausta voidaan tutkia vahingontekona.

Laineen mukaan on harmillista, kun kuula-aseita käytetään väärin. Aseen hankkiminen on täysi-ikäiselle helppoa, sillä se ei vaadi erillistä lupaa.

– Poliisi suhtautuu kuitenkin kuula-aseisiin vakavasti, sillä ensinnäkään emme voi tietää millaisesta aseesta on kyse, ennen kuin ase saadaan turvallisesti poliisin hallintaan. Kuula-aseella ampuessa voi myös olla erittäin vakavat seuraukset.

Laine muistuttaa, että Toreeninmäellä kuula-aseella ampunutta ei voida kuitenkaan pitää kiinni, koska lain mukaan poliisilla ei ole siihen tällaisissa tapauksissa oikeutta.

– Jos ammuskelu jatkuu, niin silloin tulee ottaa yhteyttä akuuteissa tapauksissa Hätäkeskukseen.

– Rikosilmoitus on hyvä aina kirjata, sillä ei tällainen ole soveliasta käytöstä, eikä kenenkään tule sellaista sietää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut