IL: Älä ota vesipulloksi vanhaa limupulloa – pahimmillaan voit saada ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita

Kertakäyttöisessä muovipullossa on monesti pieniä naarmuja ja kulumia, jotka ovat loistavia kasvualustoja bakteereille ja esimerkiksi norovirukselle. Sami Saarenpää

toimitus

Moni nappaa kesäkuumalla vettä mukaan vanhaan limupulloon. Näin ei kuitenkaan saisi tehdä, kertoo Iltalehti

Tutkijat varoittavat, että kertakäyttöisessä muovipullossa on monesti pieniä naarmuja ja kulumia, jotka ovat hyviä kasvualustoja bakteereille ja esimerkiksi norovirukselle. Etenkin, jos juomapullo jää pesemättä, kertyy siihen bakteereja vauhdilla.

Kanadalaistutkijat, jotka ottivat koululaisten vesipulloista näytteitä, havaitsivat, että lähes kahdessa kolmesta pullosta veden bakteeripitoisuus ylitti suositusten rajat. Tutkijat uskovat, että bakteerit olivat päässeet kasvamaan nopeasti huoneenlämmössä.

Toisessa tutkimuksessa tutkijat ottivat näytteitä viikon käytössä olleiden muovipullojen kauloista.

– Pulloissa oli niin paljon bakteereita, että niiden vuoksi voisi sairastua esimerkiksi ruokamyrkytyksen kaltaisiin oireisiin. Bakteerit voivat aiheuttaa pahoinvointia, ripulia ja jopa voimakasta oksentelua, totesi Texasin yliopiston professori Richard Wallace artikkelissa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä The Sun

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.