MTV: "Sotkun munkit" kuumensivat yrittäjän ja Sotilaskotiliiton välit –  yrittäjä rekisteröi tuotenimen aputoiminimekseen

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

toimitus

Sotilaskodin hillomunkit eli tuttavallisemmin "sotkun munkit" ovat aiheuttaneet kiistan Sotilaskotiliiton ja oululaisen yksityisyrittäjän välillä. Asiasta kertoo MTV.

Yrittäjä myy leivonnaisia rekisteröidyllä Sotkun munkit -aputoiminimellä, mistä Sotilaskotiliitto on näreissään.

– Meitä vähän harmittaa, että tällaista tuotenimeä käytetään kaupallisessa tarkoituksessa. Olemme tehneet yli sata vuotta vapaaehtoistyötä, jonka kautta brändi on saatu aikaiseksi, Sotilaskotiliiton puheenjohtaja Kirsi Patrikainen toteaa MTV:n jutussa.

Toriyrittäjän mukaan tilanne on paisunut pois mittakaavastaan, eikä tarkoituksena ole ollut varastaa kenenkään tuotemerkkiä. Hänen mukaansa patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt aputoiminimen.

– Tietenkin on harmillista, että sotilaskotiyhdistys on asiasta pahoittanut mielensä. Se ei kuitenkaan myy yhtään vähempää tuotteita meidän toimintamme takia, sillä emme ikinä ole edes samoilla markkinoilla toimimassa, yrittäjä toteaa jutussa.

Sotilaskotiliiton Patrikainen myöntää, ettei "sotkun munkkien" käsitettä ole rekisteröity minnekään.

– Joskus sitä yritettiin tavaramerkkinä rekisteröidä, mutta silloin emme saaneet nimelle suojausta, Patrikainen toteaa jutussa.

– Emme me halua riidellä, mutta tässä on tosiaan pitkään jatkunutta vapaaehtoistyötä taustalla, Patrikainen kertoo MTV:n jutussa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä
 2. Betonirekka suistui tieltä – kuskille lieviä vammoja
 3. Asuntoon päässyt orava pelotti lapsia – pelastuslaitos palautti takaisin luontoon
 4. Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta
 5. Iso tapahtuma tulossa: Shop Up Days ja Timanttijahti yhtäaikaa Nurmijärvellä
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Mielipide: Oikeaoppinen kierrätys kaikkien etu
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.