Rajamäen tekonurmen kunnostus valmistui maanantaina – osa nurmen pinnasta poltettiin tiistaiaamuun mennessä

Taina Joutsen

Rajamäen heinäkuun alussa kunnostettu tekonurmi on jo joutunut ilkivallan kohteeksi. Tekonurmi valmistui maanantai 15. heinäkuuta.

Heti tiistaiaamuna Nurmijärven kunnassa työskentelevä rakennuttajainsinööri Päivi Luoma sai tiedon, että tekonurmen pintaa on poltettu.

– Kenttää joudutaan nyt korjaamaan noin 36 neliömetrin alueelta, ennen kuin sitä ehdittiin ottaa edes käyttöön, Luoma harmittelee.

Nurmen korjaamisen lisäksi alueelle joudutaan hankkimaan portit ja päivittämään valvontakamerat uusiin. Näistä aiheutuvat kustannukset eivät ole vielä Luoman tiedossa.

Tekonurmen kunnostaminen on tullut maksamaan runsaat 300 000 euroa.

– Harmittaa kuntalaisten ja veronmaksajien puolesta, joille tällainen välinpitämättömyys ja vahingonteko aiheuttaa ylimääräisiä kuluja. Verorahoja voisi käyttää muuhunkin kuin ilkivallasta johtuvien kohteiden korjaamiseen, Luoma sanoo.

Hänen mukaansa urheilualueella tehdään muutenkin jatkuvasti ilkivaltaa ja tihutöitä, jotka aiheuttavat paljon ylimääräisiä kustannuksia.

– Esimerkiksi kentillä ajetaan mopoilla, ja kun kielletään, näytetään keskisormea, Luoma kertoo.

Hän toivoo, että nuorten vanhemmat katsoisivat, missä jälkikasvu aikaansa viettää.

Tekonurmen polttamisesta on tehty rikosilmoitus.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut