Poliisi turvaa Metallican jättikonserttia – tässä virkavallan vinkit ja rajoitukset tapahtumaan

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

toimitus

Metallican konsertti täyttää Kantolan tapahtumapuiston Hämeenlinnassa ääriään myöten tiistaina 16. heinäkuuta. Aiempien kertojen mukaisesti poliisi on turvaamassa tapahtuman onnistumista vahvistetuin joukoin.Tapahtumapuiston suurin viranomaisten hyväksymä henkilömäärä on 55 000 henkilöä.

Poliisi rajoittaa liikkumista Kantolan alueella tapahtuman aikana.

–Kadut Vanajantieltä Kantolaan tullaan sulkemaan ajoneuvoliikenteeltä kokonaan päivän ajaksi. Myös Vanajantie muuttuu yksisuuntaiseksi keskustasta etelän suuntaan ajettaessa. Lisäksi valtatie 10 tullaan sulkemaan henkilöautoliikenteeltä kello 22–01 väliseksi ajaksi, poliisista kerrotaan.

Veneilyä rajoitetaan puiston kohdalla salmessa kuten edellisinäkin vuosina.

– Veneily ja rantautuminen kielletään veneväylän tapahtumapuiston puoleisella osalla, mutta veneväylän ja Visamäen väliselle osuudelle rajoitusta ei aseteta. Väylällä puiston kohdalla ankkuroituminen on myös kiellettyä, poliisista kerrotaan.

Ilmatilan käyttöä rajoitetaan tänäkin vuonna. Kaikenlaista ilmaliikennettä rajoitetaan puiston yläpuolella 300 metriin saakka.

– Kieltoalue koskee koko Kantolan niemeä, Hämeensaarta ja Visamäkeä. Kielto koskee kaikenlaisia ilma-aluksia miehittämättömistä drone-lennokeista lentokoneisiin saakka. Poliisi tulee valvomaan lentokieltoa ja sen rikkomisesta rangaistaan, poliisista kerrotaan.

Auton voi pysäköidä kaupungissa kahdelle tapahtuman järjestäjän pysäköintialueelle. Toinen niistä löytyy Vanajan kirkon luota Paikkalan peltoaukealta ja toinen Visamäestä Innoparkin pysäköintialueilta. Parkkialueille ajamisessa kannattaa seurata järjestäjän opastusta.

Poliisi toivoo, että muualle pysäköitävät autot jätettäisiin parkkiin niin, että ne eivät tukkisi ajoreittejä ja pelastusteitä.

Myös arvo-omaisuus kannattaa jättää kotiin.

– Väentungokseen kannattaa ottaa mukaan vain sen, mitä välttämättä tarvitsee onnistuneeseen konserttitapahtumaan. Järjestäjän sivuilla on kerrottu minkälaiset esineet ja aineet ovat kiellettyjä puistoalueella.

Poliisi on mukana tapahtumassa festarihengessä ja toivoo, että yleisökin nauttii jälleen kerran mahtavasta tapahtumasta iloisella mielellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä
 2. Betonirekka suistui tieltä – kuskille lieviä vammoja
 3. Asuntoon päässyt orava pelotti lapsia – pelastuslaitos palautti takaisin luontoon
 4. Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta
 5. Iso tapahtuma tulossa: Shop Up Days ja Timanttijahti yhtäaikaa Nurmijärvellä
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Mielipide: Oikeaoppinen kierrätys kaikkien etu
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.