Nyt se on varmaa: Nurmijärvi yhdistää lukionsa ja perustaa Nurmijärven lukion

Heidi Handolin-Kiilo toimii vuodenvaihteessa aloittavan Nurmijärven lukion rehtorina. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärvellä on ensi vuoden alusta alkaen enää yksi kunnallinen lukio, Nurmijärven lukio.

Asia ratkesi keskiviikkona, kun kunnanvaltuusto päätti yhdistää Nurmijärven Yhteiskoulun lukion ja Rajamäen lukion yhdeksi isoksi lukioksi.

Lukioiden yhdistäminen ei tarkoita ainakaan tässä vaiheessa opetuksen keskittämistä yhteen paikkaan, vaan uusi yhdistetty lukio toimii kahdessa eri toimipisteessä. Käytännössä lukiolla on vain yksi hallinnollinen henkilökunta.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertoi aiemmin Nurmijärven Uutisille, että hallinnollisen uudistamisen tavoitteena on muun muassa lukiokoulutuksen toiminnallinen kehittäminen ja hallinnon keventäminen suhteessa opiskelijamäärään sekä yhteistyön lisääminen opettaja- ja opiskelijakunnissa (NU 7.3.).

Hallinnollisen yhdistämisen myötä lukioilla on yhteinen rehtori, koulusihteeri, opettaja- ja opiskelijakunta. Yhteistä lukiota luotsaa tämän vuoden alussa sekä Rajamäen lukion että Nurmijärven Yhteiskoulun lukion rehtorina aloittanut Heidi Handolin-Kiilo

– On tärkeää turvata nurmijärveläisten nuorten laadukas lukiokoulutus ja hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Hallinnollisen yhdistymisen seurauksena lukionopettajat pystyvät paremmin keskittymään yhdellä koulutusasteella opettamiseen ja myös opetuksen kehittämiseen, Hirvonen kuvasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä
 2. Betonirekka suistui tieltä – kuskille lieviä vammoja
 3. Asuntoon päässyt orava pelotti lapsia – pelastuslaitos palautti takaisin luontoon
 4. Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta
 5. Iso tapahtuma tulossa: Shop Up Days ja Timanttijahti yhtäaikaa Nurmijärvellä
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Mielipide: Oikeaoppinen kierrätys kaikkien etu
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.