Ex-Salkkari-tähti "ryyppäsi shotteja kuin lääkettä" ja söi itseään sairaaksi – nyt hänessä on tapahtunut hurja muutos

Tuomas Kytömäki Toni Tervo

Toni Tervo

– Join shotteja kuin närästyslääkettä, jotta voisin juoda enemmän viinaa. Närästys oli jatkuvasti läsnä. Minua ja ystävääni kutsuttiin "Rennie-veljeksiksi".

Näyttelijä Tuomas Kytömäki on viime vuosina käynyt läpi melkoisen muutoksen. Salattuissa Elämissä sarjan ensimmäisinä vuosina Aleksi Salinia näytellyt mies kertoo, että aiemmat elintavat saivat miehen sairaaksi.

– Voin huonosti ja juhlin liikaa. Tuntuu nyt aika hassulta, mutta tuolloin en ajatellut yhtään sitä kuinka se mitä laitat suustasi alas vaikuttaa omaan terveyteesi ja hyvinvointiin.

Kytömäki kertoo kärsineensä närästyksen lisäksi jatkuvasta flunssakierteestä, pahoista niska-hartiakivuista sekä aivosumusta. Näyttelijän mukaan uusi ruokavalio tehosi todella nopeasti.

– Päädyin kokeilemaan ketogeenistä ruokavaliota. Tulos oli uskomaton ja kaikki edellämainitut sairaudet lähtivät kokonaan kolmessa kuukaudessa. Sen jälkeen kaikki ravintoon ja hyvinvointiin lisääntyi valtavasti.

Ketogeenisessä ruokavaliossa noin 70 prosenttia energiasta saadaan rasvasta, 20 prosenttia proteiinista ja loput hiilihydraateista. Dietti luo elimistöön paastotilan, eli ketoosin, jolloin on mahdollista syödä vähemmän.

Ruokavalio ei kaikille sovi ja sen terveellisyydestä sekä ekologisuudesta on kiistelty, mutta Kytömäen kohdalla se toimi. Mies on tällä hetkellä elämänsä kunnossa.

Muutos oli myös henkinen. Kytömäki nimittäin tänä päivänä luennoi kehon ja mielen puhdistumisesta sekä posiitivista muutoksista ja luonnon voimasta.

Hän käyttää viestinsä välittämiseen media-alalta saamaansa kokemusta.

– Ohjasin Suomen ensimmäisen slow tv-sarjan nimeltä Lapin Lumo ja nyt olen perustamassa Valomedia-nimistä sivustoa, joka keskittyy positiivisuuteen, hän hymyilee.

Kesällä mies tosin nähdään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Salatuissa Elämissä kun Aleksi tekee paluun Pihlajakadulle sarjan vaihtoehtoista todellisuutta esittelevässä Pihlajasatu-sarjassa.

– Olen tästä tosi innoissaan. En ole aiemmin koskaan katsonut itseäni sarjassa enkä nähnyt koskaan niitä vanhoja jaksoja. Nämä aion kuitenkin katsoa. Pitää sekin raja-aita ylittää, mies nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä
 2. Betonirekka suistui tieltä – kuskille lieviä vammoja
 3. Asuntoon päässyt orava pelotti lapsia – pelastuslaitos palautti takaisin luontoon
 4. Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta
 5. Iso tapahtuma tulossa: Shop Up Days ja Timanttijahti yhtäaikaa Nurmijärvellä
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Mielipide: Oikeaoppinen kierrätys kaikkien etu
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.