Lounaskahvila Rosetti avasi Klaukkalassa – luvassa kevyttä ja värikästä

Yrittäjä Raisa Liski haluaa englantilaisuuden maistuvan ja näkyvän Lounasravintola Rosetissa. Taina Joutsen

Taina Joutsen

Raisa Liski haluaa tarjota asiakkailleen terveyspainotteista, kevyttä, värikästä ja maistuvaa ruokaa. Sitä varten hän on perustanut Klaukkalaan Lounaskahvila Rosetin, jonka avajaisia vietettiin perjantaina.

Lounaaksi Rosetissa tarjotaan keittoa ja salaattia. Valittavana on päivittäin liha/kalapainotteinen keitto sekä vegaaninen keitto. Lounastaja voi nauttia sekä salaatin että keiton, pelkän keiton tai pelkän salaatin. Saatavana on myös take away -salaatteja.

– Haaveeni on laajentaa tarjontaa joskus myöhemmin annosruokiin, Liski kertoo.

Lounaskahvila Rosetissa on tarjolla myös kakkuja ja muuta makeaa. Gluteenittomat ja vegaaniset leivonnaiset kuuluvat päivittäin vaihtuvaan herkkuvalikoimaan.

– Tykkään kokeilla, mutta valikoimissa on myös pullaa ja muita perusmakuja, kahvilayrittäjä lupaa.

Leivonnaiset samoin kuin muu tarjonta on Raisa Liskin omin käsin valmistamaa. Itse tehty onkin yksi Rosetin valteista.

Liski toivoo kuitenkin löytävänsä paikallisia yrittäjiä, joiden kanssa voisi tehdä yhteistyötä esimerkiksi leivonnaisten osalta. Näin oma työtaakka kevenisi ja paikalliset yrittäjät saisivat uusia työtilaisuuksia. Liski haluaa myös käyttää ja tuoda esille nurmijärveläisten maatalousyrittäjien tuotteita.

– Haluan, että myös englantilaisuus näkyy Rosetissa. Täällä onkin tarjolla monenlaista teetä, erityisesti yorkshireläisiä laatuja. Englantilaisuus tulee näkymään myös leivoksissa, Liski kertoo.

Englanti ja englantilaisuus liittyvät Raisa Liskin opiskeluaikoihin. Valmistuttuaan Kotkan merenkulkuoppilaitoksesta laivakokiksi hän lähti 19-vuotiaana Leedsiin jatko-opiskelemaan ravintola-alaa ja asui siellä joitakin vuosia.

Raisa Liskillä on noin 20 vuoden kokemus ravintola-alalta. Nurmijärvellä hän on asunut kymmenisen vuotta. Vuosi sitten hän perusti Pitopalvelu Pikeeri ja Pasteijan, jota on pyörittänyt tähän asti Karhunkorvesta käsin. Nyt myös pitopalveluyritys toimii Rosetin tiloissa.

– En voi sanoa, että haaveissani olisi aina ollut oma yritys, mutta se hetki on nyt tullut. Elämäntilanteeni on hyvä ja olen aiempaa varmempi itsestäni ja osaamisestani, Liski miettii yrittäjyyttään.

Lounaskahvila Rosetti (Kuonomäentie 2, Klaukkala) avoinna ma–pe kello 9–15. Pitopalvelu Pikeeri ja Pasteija avoinna sopimuksen mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.