Suojateitä ja valaistuksia ­– useita parannuskohteita luvassa kuluvalle vuodelle

Rajamäellä on tarkoitus rakentaa korotettu liittymä Isokalliontien ja Puistotien risteykseen. Riitta Ketola

Riitta Ketola

Nurmijärven kunta aikoo parantaa liikenneturvallisuutta useissa eri kohteissa. Tekninen lautakunta on hyväksynyt suunnitelmat, joihin käytetään rahaa 215 000 euroa.

Tämän lisäksi lautakunta on jo alkuvuodesta hyväksynyt lähes 6,6 miljoonan euron suuruisen summan, josta kolme miljoonaa euroa käytetään Klaukkalan ohikulkutien rakentamiseen ja 1,5 miljoonaa euroa Rajamäentien-Kiljavantien kiertoliittymän rakentamiseen sekä lähes 700 000 euroa Kiljavantien suojasaarekkeisiin.

Liikenneturvallisuuteen varatuista määrärahoista aiotaan toteuttaa tänä vuonna muun muassa kunnossapidon sallivia ajonestopuomeja muutamille kevytväylille noin kymmenen kappaletta. Rahaa tähän on varattu noin 25 000 euroa.

Rajamäelle on tulossa korotettu liittymä Isokalliontien ja Puistotien risteykseen. Tätä varten on rahaa varattu noin 85 000 euroa.

Suojatien rakentamiseen Alasorvantielle sekä jalankulkuyhteyden jatkeen tekemiseen Kaivotien ja Alasorvantien puolelle on varattu noin 10 000 euroa.

Kirkonkylässä tehdään Aleksis Kiven tielle jalankulku-pyörätie välille Pratikankuja–Pirkankuja. Tähän on varattu noin 10 000 euroa.

– Suunnitelma on ollut nähtävillä ja se tulee tekniseen lautakuntaan hyväksyttäväksi kesäkuussa, kertoo liikenneinsinööri Pia Korteniemi Rakentamisen syynä on se, että osa kevytväylästä on nyt asemakaavan mukaisella tontilla.

– Tonttia ollaan kenties kehittämässä tulevaisuudessa, joten kevytväylä pitää siirtää tontin puolelta pois. Kyseisessä kohdassa on pysäköintipaikat Aleksis Kiven tien varressa ja jos kevytväylä toteutetaan, niin siitä kohdasta poistuvat pysäköintipaikat.

Uotilan koulun kohdalle on suunniteltu myös parannustoimia noin 85 000 euron edestä.

– Pysäkkijärjestelyjäparannetaan ja yhteyttä koulun pihalta yritetään tehdä turvallisemmaksi linja-autopysäkille, kertoo Pia Korteniemi.

– On kuitenkin vielä epävarmaa saadaanko parannuksia toteutettua tänä vuonna, koska suunnittelutyö ja neuvottelut naapureiden kanssa ovat vielä kesken.

Alunperin suunnitelmissa oli korotetun suojatien rakentaminen Uotilan koulutielle koulun kohdalle.

– Korotettu suojatie saattaa kuitenkin vaikeuttaa bussien kulkua, joten luultavasti on löydettävä joku muu ratkaisu. Mahdollisesti esimerkiksi tärinäraidat ja nopeusrajoituksen alentaminen 30 km/h koulun kohdalla saattaisivat tulla kysymykseen.

Korteniemen mukaan on hieman epävarmaa vielä ehditäänkö suunnitelmia saada valmiiksi ennen kesälomia.

Kunta aikoo myös parantaa ja lisätä maanteiden valaistuksia.

– Kyse on valtion maanteistä, joihin kunta on rakentanut tai rakentaa valaistuksen.

Uutta tai parannettua valaistusta on luvassa noin 400 000 eurolla muun muassa Takkulantielle noin 700 metrin matkalle.

– Perttulantiellä sekä parannetaan nykyistä valaistusta että rakennetaan aivan uutta. Samoin Korventiellä on pieni osuus jo valaistu ja nyt rakennetaan koko tieosuus Lopentieltä Valtatielle 25.

Tieto

Röykässä sijaitsevan Korven vartioimattoman tasoristeyksen turvallisuus paranee kuluvan vuoden aikana, sillä tasoristeys varustetaan puolipuomilaitoksella.

Hankkeen on arvioitu valmistuvan 2019 lokakuun loppuun mennessä.

Hankkeen rakentajana ja rahoittajana on Väylävirasto.

Väylävirasto parantaa myös Kopunojan yksityistien ja radan tasoristeystä siirtämällä Kopunojantietä hieman pohjoiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä
 2. Betonirekka suistui tieltä – kuskille lieviä vammoja
 3. Asuntoon päässyt orava pelotti lapsia – pelastuslaitos palautti takaisin luontoon
 4. Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta
 5. Iso tapahtuma tulossa: Shop Up Days ja Timanttijahti yhtäaikaa Nurmijärvellä
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Mielipide: Oikeaoppinen kierrätys kaikkien etu
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.