90 prosenttia miehistä kokee tasa-arvoa töissä, naisista vain 58 prosenttia – kysely paljasti ekonomistien näkemyserot

Työntekijöiden käsitys työelämän tasa-arvosta riippuu sukupuolesta, kertoo Suomen Ekonomien jäsenilleen teettämä kysely.

Miesekonomeista melkein 90 prosenttia kokee työelämän tasa-arvoiseksi, naisista vain 58 prosenttia.

Yli kolmasosa ekonominaisista (35 prosenttia) kokee, että työelämä ei ole tasa-arvoinen.

Kyselyssä selvitettiin ekonomien näkemyksiä työn ja perheen yhteensovittamisesta, lasten hoitovastuun jakautumisesta ja perhevapaiden vaikutuksesta uraan ja palkkaan.

Kyselyyn vastanneet naiset kokevat, että perhevapaat ovat heikentäneet heidän ura- ja palkkakehitystään. Asiantuntijatehtävissä toimivat naiset kokevat näin selkeästi useammin kuin johtotehtävissä olevat.

Äitien pitkien perhevapaiden vuoksi päävastuu perhe-elämästä jää helposti naisille.

– Tämän vaikutukset ulottuvat huomattavasti pidemmälle kuin vain pikkulapsiaikaan, Suomen Ekonomien asiamies Kosti Hyyppä sanoo.

Ekonomimiehistä 91 prosenttia kokee perhevastuun jakautuvan toiveiden mukaisesti. Naisista näin vastasi noin 74 prosenttia.

Yli neljäsosa naisista koki perhevastuun jakautuvan toisin kuin he haluaisivat.

Ekonomijärjestön mukaan kyselystä kävi ilmi myös toiveajattelu. Ennen lasten syntymää sekä naiset että miehet uskoivat lähes yksimielisesti, että perhevastuu tullaan jakamaan tasaisesti.

Todellisuudessa lasten syntymän jälkeen äidit ottivat paljon enemmän vastuuta kodista ja lapsista. Naisten mukaan perhevapaiden epätasainen jakautuminen on vaikuttanut epäedullisesti perheen dynamiikkaan.

Kyselyssä selvisi sekin, ettei perhevapaiden jakamisesta välttämättä edes keskustella. Äidin kotiin jääminen koetaan perinteiseksi, luontevaksi ja luonnolliseksi.

Perhevastuun liukumisella naisille on kääntöpuolensa: moni isä mainitsi, että työelämä kohtelee heitä epäoikeudenmukaisesti. Kaikilla isillä ei ollut työnantajan asenteiden vuoksi edes mahdollisuutta pitää perhevapaita.

Suomen Ekonomien mielestä parhaiten työelämän tasa-arvoa edistäisi perhevapaajärjestelmän uudistaminen siten, että isien vapaita lisättäisiin.

– Perhevapaiden jakautuessa myös perhevastuu jakautuisi tasaisemmin ja molemmilla vanhemmilla olisi paremmin mahdollisuus sekä uraan että perheeseen, Hyyppä uskoo.

Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch peräänkuuluttaa työelämään positiivisempaa suhtautumista vanhemmuuteen.

– Perhevapaiden uudistamisen lisäksi työpaikkojen perheystävällisyys on keskeisessä roolissa syntyvyyden näkökulmasta, Rotkirch kommentoi.

– Jokainen työnantaja voisi kertoa työntekijöilleen, että perheellistyminen on ok. Syntyvyyden lasku on ollut Suomessa poikkeuksellisen rajua vuodesta 2008 lähtien.

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut