Huomasitko liikehdintää viikonloppuna? Varkaat piinaavat ohikulkutien työmaata

Klaukkalan ohikulkutien työmaalla on vieraillut varkaita viikonloppuisin. Riikka Laine

Riikka Laine

Varkaat ovat piinanneet Klaukkalan ohikulkutien työmaata nyt useampana viikonloppuna.

Kreaten projektipäällikkö Sami Laakson mukaan pitkäkyntiset ovat vieneet polttoainetta työmaakoneiden säiliöistä jo useamman kerran perjantai-illan ja maanantaiaamun välillä.

Viime viikonloppuna matkaan lähti paljon muutakin.

– Viime viikonloppuna työmaalta vietiin polttoaineiden lisäksi kaivinkoneista akkuja sekä varastokonteista sähkökaapeleita ja työkaluja. Emme ole vielä ehtineet inventoida mitä kaikkea meiltä on hävinnyt, mutta näitä ainakin, Laakso kertoo.

Laakso kertoo urakoitsijan ilmoittaneen varkauksista Itä-Uudenmaan poliisille, ja hän toivoisi, että lähialueen asukkaat ja ohikulkijat ilmoittaisivat, jos ovat nähneet työmaalla viikonvaihteessa mitään liikehdintää.

– Varkaat saattavat olla pukeutuneita keltaisiin työmaatakkeihin ja he saattavat toimia hyvinkin näkyvästi. Moni voi sekoittaa heidät ihan laillisiin toimijoihin, sillä varkaudet ei välttämättä tapahdu yöaikaan, vaan he voivat tulla paikalle vaikka kuorma-autolla ihan keskellä päivää.

Laakso muistuttaa, että toistaiseksi viikonloppuisin paikalla ei pitäisi olla edes urakoitsijan omaa väkeä.

– Toki joskus työmaalla saattaa olla joku aliurakoitsijamme, mutta siitäkin on hyvä ilmoittaa, illä tiedämme mitä siellä on kuulunut olla ja mitä ei, Laakso sanoo.

Laakson mukaan mahdolliset silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa Itä-Uudenmaan poliisille tai suoraa urakoitsijalle.

– Jos kynnys poliisille ilmoittamiseen on liian korkea, niin havaintoja voi ilmoittaa suoraa minullekin nimettömästi tai nimellä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut