Voikukasta ja nokkosesta suunnitellaan jäätelöä – nyt sinä voit päättää, myydäänkö niitä kaupassa

Nokkonen on yksi mahdollisista uusista jäätelömauista, joita voidaan pian nähdä kauppojen pakastealtaissa.  Eija Quinlan / arkisto

Jari Pietiläinen

Suomen Jäätelö suunnittelee ottavansa pihanperän rikkakasvit hyötykäyttöön: niistä kehitellään uusia jäätelömakuja jo täksi kesäksi.

Alkuvuodesta Suomen Jäätelö on valmistanut kolme testattavaa luomujäätelömakua, jotka ovat voikukka, nokkos-hunaja ja Villingin kissanminttu.

– Suomen Jäätelön inspiraatiolähteenä on alusta alkaen ollut Suomen luonto. Siihen on liitetty aitous ja konstailemattomuus, tinkimätön vahva maku sekä selkeä design, kertoo jäätelömestari Petri Laukontaus

– Nyt testattavat uudet jäätelömaut ovat jälleen kerran kunnianosoituksemme Suomen luonnolle, tällä kertaa erityisesti luonnonvaraisille kukille, pihoille ja niityille.

Kesän kunniaksi Suomen Jäätelön uusia sesonkimakuja testataan huomenna lauantaina kello 12-15 Marimekon Mikonkadun myymälässä Helsingissä. Jäätelöräätäli Laukontaus on paikalla maistattamassa voikukka-, kissanminttu- ja nokkos-hunaja-jäätelöitä.

Yleisö saa kertoa suosikkinsa, ja sen mukaan päätetään, mikä maku pääsee tuotantoon ja kauppojen pakastealtaisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.