KL: Eckerö Linen uusi laivareitti ärsyttää Tallinnassa – siirtyykö parjattu Helsinki-ilmiö lahden taa?

Tallinnassa pelätään, että Eckerö Linen uusi automatkustajia kuljettava rahtilaiva aiheuttaa liikenneruuhkia kaupungin satamassa.

Kauppalehti kertoi torstaina, että suomalaisvarustamon päätös Finbo Cargo -aluksen käyttöönotosta tuli yllätyksenä Tallinnan virkamiehille, jotka lukivat asiat mediasta.

KL siteeraa virolaisviestimiä, joiden mukaan Eckerö Line ei olisi tiedottanut päätöksestään lainkaan Tallinnan kaupunkia.

Uusi alus liikennöi Helsingissä Vuosaaren satamaan, ja sen arvioidaan vähentävän Jätkäsaarta ja Länsisatamaa rassaavaa rekkarallia.

Tallinnassa kohteena on keskikaupungin satama.Viron yleisradioyhtiö ERR arvioi, että uusi laiva tuo Tallinnan sataman A-terminaaliin ja keskikaupungille kaksi kertaa päivässä yli kahden kilometrin jonon rekkoja ja henkilöautoja.

Tallinnassa olisi myös Muugan satamaterminaali, mutta se ei Eckerö Linen edustajan mukaan sovellu varustamon tarkoituksiin tällä hetkellä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut