Valtatie 3 saa uuden liittymän Klaukkalan kohdalle – rakennustyöt alkavat

Riikka Laine

Klaukkalan ohikulkutieurakan rakentamistyöt laajentuvat seuraavaksi Hämeenlinnanväylän varteen, kun urakkaa hoitava Kreate aloittaa Lamminsuon eritasoliittymän rakentamistyöt.

Lamminsuon eritasoliittymä on yksi neljästä ohikulkutien yhteyteen rakennettavista eritasoliittymistä. Väylän projektipäällikkö Antti Kosken mukaan liittymä toimii valmistuttuaan Klaukkalan pääyhteytenä Helsinkiin ja Hämeenlinnaan.

Liittymän yhteyteen rakennetaan lisäksi melusuojausta ja riista-aitaa.

– Luvassa on räjäytyksiä, siltatöitä ja tietyöjärjestelyjä, mutta ei kuitenkaan mitään tavallisesta poikkeavaa.

– Moottoritien läheisyydessä tehtävien räjäytysten takia liikenteen pysäytyksiä tulee kesällä korkeintaan kerran päivässä, eikä edes joka päivä. Pysäytyksen kesto on enintään kahdeksan minuuttia, mutta käytännössä pysäytys kestää usein kahdesta kolmeen minuuttia, Koski kertoo.

Koski muistuttaa, että räjäytyksiä pyritään tekemään ruuhka-aikojen ulkopuolella, päiväsaikaan.

Eritasoliittymään rakennettava Lamminsuon risteyssilta yhdistää ohikulkutien valtatiehen 3 ja klaukkalalaiset siten edelleen Helsinkiin ja Hämeenlinnaan.

Tyypiltään silta on teräsbetoninen jatkuva palkkisilta, jonka leveys on hieman yli 14 ja pituus 113 metriä. Sillan alituskorkeus on noin seitsemän metriä.

Lamminsuon risteyssillan yhteyteen rakennetaan lisäksi kolme metriä leveä väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

– Toivomme malttia ratin taakse työmaan läheisyydessä ajettaessa. Pyrimme toteuttamaan liikennejärjestelyt niin, että liikenne on mahdollisimman sujuvaa eritasoliittymän rakennustöistä huolimatta, Koski jatkaa.

Hämeenlinnanväylän ja Vanhan Hämeenlinnantien välissä aloitetaan toukokuun lopussa liikuteltavassa murskaamossa myös louheen murskaus. Vain murto-osa hankkeessa syntyvästä louheesta joudutaan murskaamaan hienommaksi. Louhe ja murske käytetään ohikulkutien rakentamiseen. Murskaamo on paikoillaan kaksi viikkoa, jonka jälkeen murskaustyöt jatkuvat syksyllä.

Rakennustyöt Hämeenlinnanväylällä jatkuvat ensi vuoden loppuun.

Aiheeseen liittyvää

  1. Ohikulkutien rakennustyöt pian käyntiin Mäntysalossa –  työskentelyajat asukkaiden huolena 13.5.2019 6:05
  2. Ohikulkutien rakennustyöt alkavat pian Mäntysalossa – asukkailla nyt mahdollisuus vaikuttaa meluun 24.4.2019 6:00
  3. Klaukkalan ohikulkutien maa-alueet nyt valtion hallussa – lunastettuna kaksi kotia ja 53 hehtaaria maata 20.3.2019 6:05
  4. Klaukkalan ohikulkutie ei ratkaise kaikkea – Nurmijärvi tarvitsisi Hämeenlinnanväylän lisäkaistaa ja Kehä IV:n 11.3.2019 6:05
  5. "Sitkeys palkittiin" – Klaukkalan ohikulkutien töiden alkamista juhlistettiin alkupamauksella 7.3.2019 17:51
  6. Klaukkalan ohikulkutie ei huoleta yrittäjiä – "Sisäiseen liikenteeseen panostettava vielä lisää" 23.2.2019 6:05

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut