Ohikulkutien rakennustyöt pian käyntiin Mäntysalossa –  työskentelyajat asukkaiden huolena

Riikka Laine

Klaukkalan ohikulkutien rakentamistyöt alkavat pian myös Haikalan ja Mäntysalon ympäristössä.

Kirkkotien tulevan eritasoliittymän kohdalla tehdään vielä puuston poistotöitä, mutta Kreaten projektipäällikkö Sami Laakson mukaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa toukokuun puolivälin jälkeen.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus myönsi maanantaina Kreatelle meluluvan, jonka mukaan urakoitsija saa tehdä melua aiheuttavia rakennustöitä Kirkkotien eritasoliittymän alueella 9.5.2019–31.12.2021 maanantaista perjantaihin klo 7.00–22.00. Töitä ei saa tehdä arkipyhinä, mutta poikkeustilanteissa melua aiheuttavia töitä saa tehdä lauantaisin klo 7.00–18.00.

Melulupahakemuksesta tehtiin ympäristökeskukseen yhteensä seitsemän muistutusta, joissa lähialueen asukkaat ilmaisivat huolensa lähinnä pitkistä työajoista. Ympäristötarkastaja Liisa Leinon mukaan työskentelyaikojen rajaamista ei kuitenkaan katsottu tarpeelliseksi muutoin, vaan ympäristökeskus puuttui ainoastaan siihen, että alle 100 metrin etäisyydellä asuinrakennuksesta saa tehdä erityisen häiritsevää melua aiheuttavaa työtä vain arkisin klo 7.00–19.00.

Leino kertoo ympäristökeskuksen todenneen, että työmaa liikkuu sen verran paikasta toiseen, ettei meluhaitta ole pysyvä.

– Yhdessä muistutuksessa esimerkiksi ehdotettiin työskentelyajaksi vain arkisin kello 9–16, mutta se saattaisi taas viivästyttää hankkeen valmistumista ja pitkittää meluhaittaa, Leino katsoo.

Kreaten Sami Laakso kertoi jo huhtikuussa Nurmijärven Uutisten haastattelussa, että Kreaten tarkoitus on tehdä työt pääasiassa arkena ja saada työt valmiiksi viimeistään iltaseitsemään mennessä (NU 18.4.). Luvat on haettu pidemmälle ajalle, jotta mahdolliset poikkeamat eivät jää ainakaan luvista kiinni.

Laakso muistuttaa, että kyseessä on joka tapauksessa mittava urakka, joka tulee näkymään alueen asukkaiden arjessa.

– Se on väistämätöntä, että asumisviihtyvyys heikkenee tilapäisesti, sillä emme voi tehdä töitä sormia napsauttamalla. Pyrimme toki minimoimaan haittoja mahdollisuuksien mukaan, Laakso sanoo.

Laakso ja ohikulkutien muut asiantuntijat antavat ensi viikon tiistaina 14.5. klo 18–20 Mäntysalon koululla asukkaille lisätietoja Kirkkotien eritasoliittymän rakentamisesta. Yleisötilaisuus on kaikille avoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kiljavantien onnettomuudella traaginen päätös – kuljettaja kuoli saamiinsa vammoihin
 2. Sääksjärven rantasaunojen vuokraus puhuttaa – kunnan saunat vuokrattiin yksittäiselle yhdistykselle
 3. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 4. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 5. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Nurmijärvelle hopeaa golfin SM-kisoista
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. Kesäkirppikset alkoivat Rajamäellä – seuraava tapahtuma torstaina
 13. Pääkirjoitus: Keväästä jäi sittenkin positiivinen fiilis
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.