Ohikulkutien rakennustyöt pian käyntiin Mäntysalossa –  työskentelyajat asukkaiden huolena

Riikka Laine

Klaukkalan ohikulkutien rakentamistyöt alkavat pian myös Haikalan ja Mäntysalon ympäristössä.

Kirkkotien tulevan eritasoliittymän kohdalla tehdään vielä puuston poistotöitä, mutta Kreaten projektipäällikkö Sami Laakson mukaan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa toukokuun puolivälin jälkeen.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus myönsi maanantaina Kreatelle meluluvan, jonka mukaan urakoitsija saa tehdä melua aiheuttavia rakennustöitä Kirkkotien eritasoliittymän alueella 9.5.2019–31.12.2021 maanantaista perjantaihin klo 7.00–22.00. Töitä ei saa tehdä arkipyhinä, mutta poikkeustilanteissa melua aiheuttavia töitä saa tehdä lauantaisin klo 7.00–18.00.

Melulupahakemuksesta tehtiin ympäristökeskukseen yhteensä seitsemän muistutusta, joissa lähialueen asukkaat ilmaisivat huolensa lähinnä pitkistä työajoista. Ympäristötarkastaja Liisa Leinon mukaan työskentelyaikojen rajaamista ei kuitenkaan katsottu tarpeelliseksi muutoin, vaan ympäristökeskus puuttui ainoastaan siihen, että alle 100 metrin etäisyydellä asuinrakennuksesta saa tehdä erityisen häiritsevää melua aiheuttavaa työtä vain arkisin klo 7.00–19.00.

Leino kertoo ympäristökeskuksen todenneen, että työmaa liikkuu sen verran paikasta toiseen, ettei meluhaitta ole pysyvä.

– Yhdessä muistutuksessa esimerkiksi ehdotettiin työskentelyajaksi vain arkisin kello 9–16, mutta se saattaisi taas viivästyttää hankkeen valmistumista ja pitkittää meluhaittaa, Leino katsoo.

Kreaten Sami Laakso kertoi jo huhtikuussa Nurmijärven Uutisten haastattelussa, että Kreaten tarkoitus on tehdä työt pääasiassa arkena ja saada työt valmiiksi viimeistään iltaseitsemään mennessä (NU 18.4.). Luvat on haettu pidemmälle ajalle, jotta mahdolliset poikkeamat eivät jää ainakaan luvista kiinni.

Laakso muistuttaa, että kyseessä on joka tapauksessa mittava urakka, joka tulee näkymään alueen asukkaiden arjessa.

– Se on väistämätöntä, että asumisviihtyvyys heikkenee tilapäisesti, sillä emme voi tehdä töitä sormia napsauttamalla. Pyrimme toki minimoimaan haittoja mahdollisuuksien mukaan, Laakso sanoo.

Laakso ja ohikulkutien muut asiantuntijat antavat ensi viikon tiistaina 14.5. klo 18–20 Mäntysalon koululla asukkaille lisätietoja Kirkkotien eritasoliittymän rakentamisesta. Yleisötilaisuus on kaikille avoin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut