Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätevesijärjestelmän uusijoilla kohta kiire – tiedätkö kuuluuko sinun uusia järjestelmä?

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry antaa tänä vuonna tehostetusti jätevesineuvontaa, sillä yhdistys haluaa varmistaa, että kaikki kiinteistönomistajat saisivat tarvitsemansa tiedon jätevesijärjestelmiensä uusimisesta. Neuvontaa annetaan puhelin- ja sähköpostineuvontana kaikkien Vantaanjoen valuma-alueen kuntien kiinteistönomistajille.

Kohdennettua kiinteistökohtaista neuvontaa annetaan Nurmijärvellä kesän ja syksyn aikana Valkojan ja Kiljavan pohjavesialueilla.

Kesäkuussa järjestetään myös jätevesi-illat Palojoen ja Salmelan pohjavesialueiden kiinteistönomistajille.

Yhdistys kehottaa kiinteistönomistajia viimeistään nyt tarkistamaan, koskeeko jätevesijärjestelmän kunnostaminen heitä.

– Niissä ranta- ja pohjavesialueiden kiinteistöissä, joissa muutoksia tarvitaan, alkaa olla kiire. Kiinteistöillä, jotka sijaitsevat enintään 100 metriä vesistöstä tai pohjavesialueilla, puutteelliset järjestelmät on kunnostettava 31.10.2019 mennessä, yhdistys muistuttaa.

Jos olet epävarma kiinteistösi sijainnista vesistöön nähden tai kaipaat neuvoja jätevesijärjestelmäsi uudistamistarpeesta, ota yhteyttä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen neuvojaan (p. 044 767 1393 tai s-posti paula.luodeslampi@vesiensuojelu.fi tai hajaneuvoja@vesiensuojelu.fi).