Metsä-Tuomelan viereen iso louhos ja murskaamo - ASM Kivinainespalvelu hakee uutta lupaa

Kuvituskuva arkisto

Taina Joutsen

ASM Kiviainespalvelu Oy hakee ympäristö- ja maa-aineslupaa kalliokiviaineksen louhintaan ja murskaukseen. Paikka, jolle lupaa haetaan, sijaitsee Iivarin metsätiellä Metsä-Tuomelan jäteaseman alueella.

ASM Kiviainespalvelu hakee lupaa 305 000 m3ktr kiviaineksen ottamiseen kahdeksan vuoden aikana. Vuodessa kiviainesta otettaisiin keskimäärin 38 125 m3ktr. Ottamisalueen pinta-ala on 3,25 ha. Hakemuksen mukaan alueelta louhittu kallio jalostetaan paikalla murskeiksi. Kiviainestuotteiden arvioitu vuosituotanto on keskimäärin 103 000 tonnia ja enimmillään 400 000 tonnia.

Lisäksi lupaa haetaan maisema-/meluvallin rakentamiseen kiinteistön itärajalle. Maisema-/meluvalli rakennetaan nykyisen maanpinnan päälle siten, että vallin lakikorkeus on +100. Vallia rakennetaan alueelta kuorittavilla pintamailla ja alueen ulkopuolelta tuotavalla puhtaalla ylijäämämaalla. Vuotuinen maamassojen vastaanottomäärä on arviolta 3 500-10 000 m3rtr. Vuotuinen maamassojen vastaanottomäärä on alle 50 000 tonnia.

Toiminta on ympärivuotista, mutta jaksollista. Kiviainestuotteita valmistetaan varastokasoihin. Varastojen ehtyessä toteutetaan uusi tuotantojakso.

Kallion poraukselle haetaan lupaa arkipäiville kello seitsemän ja ilta yhdeksän väliseksi ajaksi, murskaukselle arkisin kello 7–22, louheen rikotukselle arkisin kello 8–18 ja räjäytyksille arkisin kello 8–18.

Kuljetuksia ja kuormauksia olisi arkisin kello 6–22 ja lauantaisin kello 7–18 sekä satunnaisesti muina aikoina. Poikkeavia kuljetusaikoja olisi hakemuksen mukaan enintään 20 vuodessa.

ASM Kiviainespalvelu Oy on ostanut Kirkonkylässä sijaitsevan tontin maaliskuussa 2018 rakentaakseen sille ensi vaiheessa 8 000 k-m2 suuruiset toimitilat omaan käyttöön ja vuokratiloiksi muille yrityksille. Tontin pinta-ala on 41 074 m2.

Tontin päällä on suuri kalliomassa, jonka louhimiselle ja murskaamiselle yritys nyt hakee lupaa Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselta.

ASM Kiviainespalvelu Oy:n tontilla on jo louhittu ja murskattu viime kesästä lähtien. Lupa tälle työlle perustuu tilapäisestä melusta ja tärinästä aiheutuvasta toiminnasta Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle tehtyyn ilmoitukseen.

Alueelle on myös rakennettu varastohalli, jolle Nurmijärven kunta on myöntänyt rakennusluvan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kesä ilman uusia koronatartuntoja – Nurmijärvi ainut Keusote-kunta, jossa tartunnat eivät ole lisääntyneet kesällä
 2. Betonirekka suistui tieltä – kuskille lieviä vammoja
 3. Asuntoon päässyt orava pelotti lapsia – pelastuslaitos palautti takaisin luontoon
 4. Nurmijärveläisen taiteen vuosinäyttely avautui – esillä paljon paikallista taidetta
 5. Iso tapahtuma tulossa: Shop Up Days ja Timanttijahti yhtäaikaa Nurmijärvellä
 6. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 7. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 8. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 9. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 10. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 11. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 12. Mielipide: Oikeaoppinen kierrätys kaikkien etu
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.