Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiia, 20, teki yleisen virheen kuntosali-innostuksessaan – nyt sporttinainen haluaa kertoa kaikille, kuinka sen voi välttää

Tiia Maaraselle, 20, kuntosalilla käyminen tuntui heti omalta jutulta.

Kaikenlaista tankotanssista ja cheerleadingiin kokeillut nainen muutti 16-vuotiaana Kouvolasta Helsinkiin ja päätti hakea salikortin. Jo ensimmäisen kerran jälkeen rakkaus syttyi.

Kyse ei kuitenkaan ollut ainoastaan positiivinen suhde.

– Salitreenit kirjaimellisesti veivät mennessään ja aloin elämään tiukkaa "terveellistä" elämää. Treenasin liikaa ja söin todella tarkasti. Muistaakseni punnitsin kaikki ruokani. Ennen tätä yläasteaikoina söin liian vähän ja treenasin lihaskuntoa sekä lenkkeilin aika paljon. Saatoin juosta päivällä tyhjällä vatsalla lenkkejä täydessä auringonpaisteessa ja olo oli ihan kamala. Oli pakko jatkaa, koska silloin ihannoin vielä todella laihaa kroppaa ja se oli saavutettava millä keinolla tahansa.

– Vasta lukiossa salitreenien myötä aloin ihannoimaan lihaksikkaampaa vartaloa. Lukiossa taas luulin eläväni terveellisesti, mutta todellisuudessa elin todella tarkkaa elämää ruokavalion suhteen ja treenasin liikaa. Pikkuhiljaa tähän tuli vielä lukion ja treenien lisäksi työt, myöhemmin useampi työ ja siihen vielä personal trainer -koulutus päälle. Siinä vaiheessa enää pelkät treenit eivät olleet suorittamista vaan koko elämä.

Maaranen lopulta onnistui kuitenkin saamaan tolkkua treeniin ja elämään.

– Salilla treenaan noin 4–5 kertaa viikossa. Toki välillä voi tulla viikkoja että treenejä onkin vähemmän tai joskus jos tuntuu että treenit kulkee ja jaksaa, niin se kuudeskin treeni saattaa tulla mukaan. Tämä on vaikea määritellä, koska treenit määräytyvät sen mukaan, miten palaudun ja mitä kroppani sanoo. Jos olen nukkunut 4 tuntianiin siirrän mielummin treenin seuraavalle päivälle, koska mielummin vedän myöhemmin hyvän treenin kun sen yhden huonon treenin väkisin.

Nyt nainen haluaakin auttaa muita välttämään ylisuorittamista. Personal Trainerin töiden lisäksi hän käyttää vaikutuskanavanaan sosiaalista mediaa.

– Sisältöni painottuu hyvinvointiin, ruokaan, treeneihin ja ihan vaan elämään! Instagramissa tykkään pitää feedini siistinä, mutta storyyn päivittelen vapaammin. En halua antaa elämästäni "kiiltokuva" vaikutelmaa, koska sitä se ei ole kenelläkään. Tuon ihan perusarkeani esille, jonka lisäksi tykkään kirjoittaa syvällisempiä tekstejä joissa on jokin ajatus ja toivon, että saan niillä myös muut ihmiset ajattelemaan asioita.

Hänet nähdään myös Wellnesmallikilpailun finaalissa. Yksi naisen teemoista onkin omien kokemustensa jakaminen.

– Haluan puhua ylisuorittamisesta ja haluan auttaa muita välttämään nämä samat virheet. Omassa kuplassa ollessa ei huomaa mitään ongelmia, mutta ulkopuolisen silmin tämä voi näyttää pahalta. Aina liikunta ei siis ole ollut terveellisellä pohjalla, mutta nykyisin olen oppinut kuuntelemaan kroppaani, se jos mikä tietää milloin tarvitsee lepoa.