Ohikulkutien rakennustyöt alkavat pian Mäntysalossa – asukkailla nyt mahdollisuus vaikuttaa meluun

Kirkkotien läheisyyteen rakennetaan ohikulkutien eritasoliittymä. Havainnekuvassa Kirkkotien liittymä Vuorenhaltijantien päältä kuvattuna Sammalkaareen päin. Finnmap Infra

Riikka Laine

Kuntalaisilla on nyt mahdollisuus kommentoida Kreate Oy:n suunnitelmia Klaukkalan ohikulkutien Kirkkotien eritasoliittymän töihin liittyen.

Urakoitsijan suunnitelmissa on aloittaa Klaukkalan Mäntysalossa sijaitsevan Kirkkotien eritasoliittymän rakentaminen toukokuun alkupuolella.

Puunpoisto alueella alkaa projektipäällikkö Sami Laakson mukaan alueella ihan lähipäivinä, ja kun se saadaan valmiiksi, niin tarkoitus on aloittaa louhintatyöt.

Urakoitsijan suunnitelmissa on tehdä melua aiheuttavia töitä arkipäivinä klo 7–22 ja poikkeustilanteissa lauantaisin klo 7–18.

Kreate aikoo aloittaa työt kesäaikana jo kello 6.00, mutta Laakson mukaan ensimmäisen tunnin aikana ei ole tarkoitus tehdä melua aiheuttavia töitä.

Meluilmoituksen mukaan louhintaa tehdään kiireisimpään aikaan noin 4–5 kertaa päivässä.

Laakso kertoo, että louhintatyöt on tarkoitus saada pääosin valmiiksi ensi vuoden toukokuussa.

Koska louhinnasta aiheutuu myös tärinää, niin vaikutusalueella olevat rakenteet ja kiinteistöt katselmoidaan ja tärinää mitataan kenttäkohtaisesti.

Melua aiheuttava tienrakennustyö jatkuvat hakemuksen mukaisesti vuoden 2021 loppuun, mutta suurin osa töistä saadaan tehtyä vuosina 2019 ja 2020.

Koska rakennustyöt vaikuttavat lähialueen asukkaisiin, niin asukkailla on mahdollisuus tehdä asiasta kirjallinen muistutus. Jos muistutuksia tulee, niin luvat myöntävä Keski-Uudenmaan ympäristökeskus pyytää urakoitsijalta vastineet niihin ja tekee päätöksen sen jälkeen.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristötarkastaja Mira Vuorijärvi kertoo, että käytännössä mielipiteet eivät voi kaataa enää koko hanketta.

– Yleensä tässä vaiheessa annetuilla muistutuksilla voidaan vaikuttaa lähinnä toiminnanharjoittajan hakemien työskentelyaikojen rajaamiseen.

Samalla Vuorijärvi muistuttaa, että meluilmoituksen tekeminen on urakoitsijalle pakollista, mutta varsinaista päätöstä toiminnanharjoittajan ei tarvitse odottaa ennen kuin voi aloittaa työt. Työt voi aloittaa heti, kun meluilmoituksen jättämisestä on kulunut 30 vuorokautta.

– Yritämme kuitenkin kiirehtiä päätöstä toukokuun alkupuolelle, jotta toimijalla on käytettävissään päätös töiden alkaessa.

– Muistuttaisin, että mitä lyhyempi työaika meille sallitaan, niin sitä pidempään joudumme alueella olemaan. Ei meillä ole tarkoitus tehdä töitä asutuksen lähellä iltakymmeneen saakka, vaan tarkoitus on saada työt valmiiksi viimeistään iltaseitsemään mennessä. Luvat toki joudumme hakemaan pidemmälle, mutta lähtökohtaisesti pyrimme työskentelemään arkena, ja lauantailupaakin haetaan vain poikkeustilanteita varten, Sami Laakso sanoo.

Muistutukset 30.4. mennessä

Kreate Oy:n vireilläolokuulutus pidetään nähtävillä Nurmijärven ja Tuusulan kuntien ilmoitustauluilla (Keskustie 2 B, 01900 Nurmijärvi

ja Hyryläntie 16, 04300 Tuusula).

Ilmoitusta koskevat asiakirjat ovat nähtävillä kuulutusaikana 17.–30.4.2019

Kirjalliset muistutukset asiasta tulee jättää viimeistään 30.4.2019 mennessä ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa www.julkipano.fi

Muistutuksissa ja mielipiteissä on ilmoitettava asian diaarinumero TuuDno-2019-755.

Aiheeseen liittyvää

  1. Klaukkalan ohikulkutien maa-alueet nyt valtion hallussa – lunastettuna kaksi kotia ja 53 hehtaaria maata 20.3.2019 6:05
  2. Klaukkalan ohikulkutie ei ratkaise kaikkea – Nurmijärvi tarvitsisi Hämeenlinnanväylän lisäkaistaa ja Kehä IV:n 11.3.2019 6:05
  3. "Sitkeys palkittiin" – Klaukkalan ohikulkutien töiden alkamista juhlistettiin alkupamauksella 7.3.2019 17:51
  4. Klaukkalan ohikulkutien räjäytykset alkoivat – Kirkkotien työstäminen alkanee huhtikuussa 26.2.2019 11:56
  5. Ohikulkutien rakennustyöt käyntiin tällä viikolla – melua ja tärinää rajattiin asukkaiden vuoksi 13.2.2019 6:05
  6. Klaukkalan ohikulkutien valitukset nurin – myös Kirkkotien kohta pääsee etenemään 8.2.2019 20:15

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut