Lepsämän koulun kuudesluokkalaiset siirtyivät Arkadian yhteislyseon tiloihin

KOULU Sisäilmaongelmat ajoivat kaksi luokkaa Arkadian yhteislyseon tiloihin.

Lepsämän koulun useissa osissa on tehty sisäilmatutkimuksia. Kuvassa vuonna 1929 valmistunut vanha puukoulu. riikka jokinen

Riitta Ketola

Lepsämän koulun kuudesluokkalaiset ovat siirtyneet huhtikuun alussa Arkadian yhteislyseon tiloihin Klaukkalaan.

Jo aikaisemmin on kaksi muuta luokkaa toiminut väistötiloissa Lepsämän koulun pihan paviljongeissa.

Sivistysjohtaja Tiina Hirvonen kertoo, että Arkadian yhteislyseon tiloihin oppilaat siirtyivät, koska koulun vanhimmassa osassa ns. vanhassa puukoulussa ei enää järjestetä opetusta. Tämän rakennuksen kuntoa selvitellään. Sen lisäksi vuonna 2002 valmistuneesta yksikerroksisesta koulurakennuksesta on hiljattain valmistunut kuntotutkimus. Rakennuksessa on koululuokkia, keittiö ja ruokala.

Kunnan tilakeskuksen mukaan rakennuksessa havaittiin useita puutteita, joista on tarkoitus tehdä erillinen korjaussuunnitelma. Korjaukset tehdään tulevan kesän aikana.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että esimerkiksi keittiön astianpesulinjaston kohdalla ulkoseinärakenteissa on kosteus- ja mikrobivaurioita.

Alapohjarakenteissa todettiin viitteitä kohonneesta kosteudesta ruokasalissa ja keittiössä.

Tämän lisäksi havaittiin muun muassa ilmavuotoreittejä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin pääasiassa alapohja- ja ulkoseinärakenteiden kuntoa. Selvitystyössä käytettiin muun muassa kosteusmittauksia, rakenneavauksia, mikrobinäytteenottoja sekä merkkiainekokeita.

Lepsämän koulussa on yhteensä yli 260 oppilasta ja 12 opetusryhmää.

Pari luokkaa on jo aikaisemmin ollut väistötiloissa koulun alueella, kun väistötiloja käytettiin vanhimmassa osassa eli kivikoulun puolella tehdyn remontin aikana.

– Väistötiloja käytettiin, kun koululla tehtiin remonttia siinä osassa, jossa on liikuntasali ja puutyöluokka. Väistötilat jätettiin remontin jälkeen koulun yhteyteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.